Na adresu Ljutice Bogdana 1a stiglo je i pismo iz sedišta Evropske kuće fudbala.

Vest da nas je napustila druga Zvezdina zvezda obišla je ceo svet, a saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca izrazio je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.


– Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju – naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.