1
Domaći fudbal

VELIČINA: Od Šekija se oprostila i cela Južna Amerika (FOTO)

Objavljeno: 06.01.19 u 16:15

Odlazak Dragoslava Šekularca potresao je svetsku sportsku javnost, ne samo domaću, pa su i inostrani klubovi čiji je dres nosio oprostili od mađioničara sa fudbalskom loptom.

Legendarni Šeki preminuo je 5. januara u jutarnjim časovima, a trag koji je ostavio ostaće neizbrisiv i, kako kažu brojni fudbalski velikani, čuveni as živeće večno.

Fudbal je počeo da igra u svojoj Crvenoj zvezdi 1955. godine, dok je od 1966. narednih 10 godina proveo u inostranstvu.

Od velikog Šekularca na Tviteru se oprostila Amerika Kali, kolumbijski klub za koji je igrao 1974. godine i koji sada prati više od 700.000 ljudi na ovoj društvenoj mreži.

– Žalimo zbog smrti srpskog fudbalera Dragoslava Šekularca. Zbog svog umeća imao je nadimak Beli Pele – piše na Tviteru Šekijevog kluba iz Južne Amerike.

Dres Santa Fea, takođe iz Kolumbije, nosio je nešto ranije, od 1969. do 1971. godine, a ovaj klub se emotivno oprostio od bivšeg igrača i dosta je pažnje posvećeno odlasku druge Zvezdine zvezde.

– U Beogradu je preminuo Dragoslav Šekularac, jedan od najboljih na svetu u istoriji fudbala – piše na Tviter profilu Santa Fea, uz omaž Šekiju fotografijom sa navedenim najvećim uspesima, klubovima za koje je nastupao i upečatljivim citatima.

U komentarima su se takođe mogla videti veličanja, posebno kada je reč o Šekijevoj tehnici i magiji koju je priređivao na fudbalskom terenu, a koja će se zauvek pamtiti. Takođe, pojavila se i fotografija kuće u kojoj je živeo u Bogoti, u naselju Palermo, dok je branio boje klubova iz kolumbijske prestonice.

Brojni oproštaji, kako inostranih klubova, tako i vodećih svetskih medija, dovoljno govore da je smrt Dragoslava Šekularca ođeknula u svakom delu planete, kao i da je naš Šeki bio svetska zvezda. Jasno je da će se njegovo ime uvek izgovarati sa najvećim poštovanjem.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter