0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘TVRDOGLAV SAM, ALI NISAM KOMPLEKSAŠ’: Krstajić progovorio o Luki Milivojeviću i taktici protiv Švajcarske

Objavljeno: 06.01.19 u 15:45

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije je dao intervju u kom se dotakao različitih dešavanja u 2018. godini.

Definitivno je godinu za nama obeležio Mondijal u Rusiji, na kom je Srbija učešće završila u grupnoj fazi, uprkos odličnom startu i pobedi nad Kostarikom.

Tada je izbila, može se reći, svađa između selektora i jednog od najboljih igrača Luke Milivojevića, i još se čeka da se ta stvar izgladi. O tome je u intervjuu za ‘Žurnal’ pričao selektor Mladen Krstajić.

– Ne znam da li me Luka voli ili ne voli, to biste morali njega da pitate. Što se mene tiče, mogu da kažem da nikoga ne mrzim. Uvek gledam pravo u oči. Mislim da je Luka pravi momak i sportista. Stvari koje su se desile – desile su se. U suštini, treba da gledamo napred i ono što se desi, ma ko da je pogrešio, ako sam i ja pogrešio. Znam da praštam i gledam unapred. Suština je da je Srbija iznad nas i da gledamo zajednički interes, a to je da srpski fudbal napreduje – poručio je Krstajić.

Ključan je bio poraz od Švajcarske, kada je upravo iz igre izašao Milivojević, koji je nedostajao na sredini terena u završnici. Selektor kaže da ništa iz te utakmice sada ne bi menjao.

– To su stvari koje ostaju u meni. Sve što bih sada rekao drugačije bi se protumačilo – istakao je selektor „orlova“.

Krstajić je rekao da nije savršen, da je grešio, ali da ima neke stavove koje neće menjati.

– Jesam tvrdoglav. Možda na prvu. Imam neke principe od kojih ne odustajem. Takođe sam timski igrač, ne bežim od saveta i korigovanja, kad me savetuju drugi. Nisam kompleksaš!

Dilema u srpskoj javnosti i dalje traje – da li Srbija bolje igra sa jednim ili dva isturena napadača.

– Može dva špica, ali onda treba da se promeni ceo koncept i sistem koji forsiramo poslednjih godinu dana. Te stvari možemo da korigujemo u toku utakmice, kad, ne daj Bože, ekipa slabije igra, ili jurimo rezultat pa su nam potrebna dva špica. Zašto nekad i ne početi utakmicu sa dva špica – rekao je Mladen Krstajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter