1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

POTVRDA VELIČINE DRAGOSLAVA ŠEKULARCA: Ovako su svetski mediji preneli vest o smrt legendarnog Šekija

Objavljeno: 06.01.19 u 00:04

Odlazak velikana Crvene zvezde Dragoslava Šekularca u legendu nije potresao samo domaću, već i svetsku javnost.

Legendarni fudbaler, druga Zvezdina zvezda, preminuo je 5. januara u 82. godini, a trag koji je ostavio u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu nikada neće izbledeti.

Smrt legendarnog Šekija potresla je brojne fudbalske velikane, a svi svetski mediji preneli su da nas je napustio jedan od najboljih fudbalera u istoriji.

– Dragoslav Šekularac, Zvezdin Kralj driblera, naslov je pod kojim su „Njujork tajms“ i AP izvestili o odlasku Šekularca.

– Dragoslav Šekularac, legenda Crvene zvezde, napisao je francuski „Lekip“ u vesti o smrti druge Zvezdine zvezde.

– Dragoslav Šekularac, beli Pele, naslov je na prestižnom španskom dnevniku „Marki“.

Od legendarnog Šekija oprostili su se i „Vašington post“, britanski „Dejli mejl“, odnosno brojni uticajni mediji širom Evrope i sveta.

Jer, Šekularac je to i bio, as svetskih razmera, neko ko je živeo fudbal u punom smislu.

Dragoslav Šekularac, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi, sa svojom Crvenom zvezdom, čiji je dres obukao 470 puta, osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova.

0
0

1 Komentara

  1. Neka je vecna slava I hvala najvecem srpskom fudbaleru svih vremena. Uvek je imao veliki respect od Grobara koji su hrlili da ga gledaju iako je igrao u dresu koji nikad nismo zeleli da gledamo. Genijalac sa loptom opcinjavao je svojim majstorstvom I vicom . Za men’s je nezaboravan mec sa Svedjanima u Zgb ,dosao je bed treninga is JNA I Sam IH rasturio. Najbolji igrac SP u Cileu I najbolji igrac Evrope 1962 nakon tog SP,Ali zbog kazne ,bog slucaja u Nisu, Masopust my je ukrao up is u svetsku istoriju najvecih. Ali, nito ga niije omelo da opcini svet svojim peleovskim driblingom.
    Slava velikanu,najvecem srpskom fudbalskom umetniku. Bio je voljen I zbog nenavijackog I postenog komentara kojima je uvek izazivao pozornost. Slava

    velikom Sekiju!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter