Srbija je u žalosti zbog današnje smrti legende našeg fudbala Dragoslava Šekularca, a u današnjem datumu krije se nekoliko istorijskih fudbalskih činjenica.

Jedna od njih je da je Šekularac preminuo na isti dan kada i njegov prijatelj, a legendarni Portugalac Euzebio, koji je umro 5. januara 2015. godine.


Još jednu, mnogo značajniju za srpski fudbal otkrio je Partizan, budući da je na današnji dan 1947. godine odigran prvi ‘večiti’ derbi između Partizana i Crvene zvezde.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

Javio se i fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić, koji je na Instagram storiju objavio sliku uz snažnu poruku:

Zvezda je podsetila na neke od njegovih najupečatljivijih izjava, a dobro je poznato da je Šeki uvek imao šta zanimljivog da kaže.

– Možda sam mogao materijalno da se bolje obezbedim, ali mene to nikada nije zanimalo. U Beogradu je postojalo pet kafana u koje ako niste odlazili niste bili niko, postojalo je pet devojka sa kojima ako se niste zabavljali niste bili niko. Meni posle utakmice nisu bile pare u glavi, već samo da svratim do „Madere” da me svi vide. Dešavalo se da odem sa stadiona kući, međutim, proradi nešto u meni, obučem se i odem do grada na dva minuta, samo da me vide. Nijedan današnji džip ne može da se poredi sa popularnošću koju je imala moja Vespa, jer džipova sad ima koliko hoćeš, a ja u to vreme, parkiram motor ispred bioskopa, i stvori se gužva oko njega veća nego na blagajni.

 – Tvrdim da sam popularniji od svakog domaćeg fudbalera. Evo, da krenemo od Pravnog fakulteta do Terazija, ja i najpopularniji domaći igrač, da vidimo koga će više ljudi da prepozna. Nikada ničemu u životu nisam „robovao”. Da sam imao nekoga da me sprečava u mojim „hirovima” dao bih mu osamdeset posto svoje zarade i opet bih bio multimilioner. Jedan prijatelj je lepo rekao: „Imao si mnogo pametne noge, za tako glupu glavu”. A što se tiče priče kako sam ispred „Metropola” novcem brisao cipele, to je stvar mog karaktera, hteo sam svima da pokažem, da imam mnogo, ali evo sada priznajem, da sam taj novac vratio u džep, sve je to bio samo vic, fora, nikad nisam voleo dosadu, uvek sam pravio razne šale sa svima, takav sam.

 – Verovali ili ne, jedva idem, ruke, noge, kičma, srce, kunem ti se, pred umiranjem sam, a razmišljam kako i gde da ukradem deset hiljada dolara i odem u Las Vegas, makar na deset dana. Takav sam, ne mogu miran, imam višak energije koji se uvek trudim da iskoristim – pričao je legendarni Šeki.