0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Arsenal u drugom poluvremenu pregazio Fulam

Objavljeno: 01.01.19 u 18:24

Fudbaleri Arsenala savladali su Fulam rezultatom 4:1 u meču 21. kola Premijer lige.

Gledajući dešavanja na terenu, utisak je da je utakmica mogla da bude okončana i pobedom Fulama, ali i sa bar još tri, četiri gola u mreži ekipe za koju nastupa Aleksandar Mitrović.

Prvu veliku priliku imao je Rajan Sesenjon nakon sjajne akcije i propuštene lopte reprezentativca Srbije zbog koje se Sesenjon našao u situaciji da izađe sam ispred golmana Arsenala Bernarda Lena, ali je njegov šut završio pored gola. Možda je mladi fudbaler požurio sa udarcem, pošto je imao prostora da napravi bar još par koraka ka golu Arsenala, ali i da uposli Mitrovića, no svakako rezonska odluka da uputi udarac okončana je nepreciznim pokušajem. Propisno se Sesenjon obrukao par minuta kasnije, kada je nakon jednog centaršuta promašio loptu, da bi usledila kazna u 25. minutu. Centrirao je Ivobi, došlo je do gužve i kaznenom prostoru, najbolje se snašao Granit Džaka i pogodio gol za 1:0.

U narednih desetak minuta ređali su se promašaji Obamejanga, Lakazeta, Džake, šansu je imao i Mitrović za Fulam, ali je na poluvremenu rezultat bio 1:0 za „tobdžije“.

Deset minuta bilo je potrebno Lakazetu u drugom poluvremenu da posle lepe akcije i sjajne asistencije Kolašinca zamalo pocepa mrežu sa nekoliko metara za 2:0.

Fulam je izgledao kao da se predao, ali je prvo Mitrović u 68. minutu iz dobre pozicije pogodio Lena, ali i najavio pogodak koji je samo minut kasnije postigao Abubakar Kamara, koji je pad koncentracije fudbalera Arsenala i trenutak nepažnje tokom kog su od arbitra tražili da dosudi faul iskorisito centaršut upravo Sesenjona i zatresao mrežu za 2:1.

No, iako je nekoliko minuta trajala inicijativa Arsenala, Aron Remzi je 11 minuta pre kraja nakon pravog malog karambola i stative koju je pogodio Obamejang loptu uputio tako da niko ne može da je spreči da uđe u mrežu, pa je rezultat glasio 3:1, a u 83. minutu Obamejang je uputio udarac koji je pogodio jednog od fudbalera Fulama, dovoljno da promeni pravac, prevari Rika i završi u mreži za ubedljivih 4:1.

Premijer liga, 21. kolo

Utorak

Everton – Lester 0:1 (0:0)

(Vardi 58)

Arsenal – Fulam 4:1 (1:0)

(Džaka, Lakazet, Remzi, Obamejang – Kamara)

18.30 Kardif – Totenhem

Sreda

20.45 Bornmut – Votford 

20.45 Čelsi – Sautempton 

20.45 Hadersfild – Barnli 

20.45 Vest Hem – Brajton 

20.45 Vulverhempton – Kristal Palas

21.00 Njukasl – Mančester junajted 

Četvrtak

21.00 Mančester siti – Liverpul 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter