1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NG INTERVJU – GOBELJIĆ: Degenek zna nekada da se naljuti na šale ‘Gardista’! ‘Giška’ se uključio u razgovor kada smo pomenuli proslavu titule! (FOTO)

Objavljeno: 01.01.19 u 12:15

Sa univerzalcem Crvene zvezde Markom Gobeljićem napravili smo praznični intervju u kom smo govorili o Zvezdi, ‘Gardistima’, šalama, muzici, društvenim igrama i tome ‘ko je zapalio autobus’ na proslavi 28. titule prvaka.

Sjajna polusezona je iza momka kog još samo nismo gledali u ulozi golmana. Od kada je došao u Crvenu zvezdu pokriva skoro sve pozicije – od desnog beka do krilnog napadača. Marko Gobeljić postao je jedan od ljubimaca ‘Delija’, a u polusezoni za nama je odigrao maestralno, postigao je šest golova od čega jedan Pari Sen Žermenu i legendarnom Đanluiđiju Bufonu u Ligi šampiona.

Marko Gobeljić je na stadion ‘Rajko Mitić’ došao pre tačno godinu i po dana iz kruševačkog Napretka i taj period obeležio je crveni karton na debiju protiv Florijane u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope do gola Bufonu u grupnoj fazi Lige šampiona. Univerzalac Crvene zvezde je kroz nekoliko rečenica opisao prethodnih 18 meseci na ‘Marakani’.

– Taj debi na Malti sam zaboravio koliko sutra, ušao sam sa mnogo želje i motiva u tu utakmicu, sanjao sam da debitujem za Crvenu zvezdu, što mi se i ostvarilo. Mislim da tog momka iz Florijane još uvek boli taj udarac, ali bolelo je i mene što sam na debiju morao ranije u svlačionicu. Evo godinu i po dana kasnije na ‘Marakani’ dogodilo se ostvarenje dečačkih snova, dao sam gol Bufonu i presrećan sam zbog toga – počeo je priču za HotSport, Marko Gobeljić.

FOTO: STARSPORT

 Kod trenera Vladana Milojevića si dobio ulogu univerzalca, mada najviše igraš kao desni i levi bek?

– Od malena radim tako da slušam šta mi šef kaže i mogu da odigram na više pozicija, važno mi je da to koristi timu. Iskreno, koristi i meni da imam više minuta u igri. Volim da menjam pozicije i da služim ekipi.

 Da se vratimo na gol koji si postigao Điđiju Bufonu, možeš li sada kada je glava hladna da nam opišeš akciju kod gola?

– Šef ne traži od nas da kada Roda (Rodić prim.aut) ode gore po levoj strani da desni bek mora da ostane pozadi. Volim da odem napred, tako sam postigao gol protiv Spartaka na ‘Marakani’, ispratio sam akciju po levoj strani, video sam da će Silva da je ‘preglava’ (zakačio lotu glavom i prebacio je na drugu stranu prim aut), srećom pala je meni na nogu, gledao sam samo da je šutnem, nije baš kao što je komentator rekao da sam ciljao, ipak najvažnije da je ušla i presrećan sam zbog toga – iskren je bio Marko Gobeljić.

 Šta ti je prošlo kroz glavu kada si video da je lopta završila iza leđa jednog od najboljih golmana planete svih vremena?

– Uf! Nisam se radovao koliko bih se radovao da je to bio pobedonosni gol, pokušao sam što pre da uzmem loptu i vratim ekipu na centar, jer smo u tim trenucima imali inicijativu i pritisli smo ih. Da im nije bilo lako jasno je bilo kada su postigli treći gol, jer je usledilo njihovo veliko radovanje. Ipak, ovaj gol ću pamtiti dok sam živ.

 Koji je gol ove sezone lepši, ovaj Bufonu u Ligi šampiona ili ‘bomba’ u Kruševcu kada si ‘ubio pauka’?

– Lepši je onaj u Kruševcu, ali je Bufonu draži, za ceo život – nasmešio se ‘Gobelja’.

FOTO: STARSPORT

 Više nego uspešna 2018. godina je za Crvenom zvezdom, a samim tim i tobom?

– Najlepša godina u mom životu, uradio sam ono što sam ceo život sanjao, a to je da osvojim titulu sa Crvenom zvezdom, posle toga je došla Liga šampiona. Kad podvučem crtu sigurno da sam presrećan. Digli smo klub na neki viši nivo i zaista sam presrećan.

 Šta očekuješ od nove 2019. godine?

– U početku 2019. godine nećemo imati evropskih utakmica, koncentrisaćemo se samo na prvenstvo i kup do juna, očekujem duplu krunu, prošle godine smo ‘kiksnuli’ u Šapcu, sada su imperativ oba trofeja. Navijači sad svake godine očekuju Evropu, mi ćemo se potruditi da učinimo sve da uđemo u Ligu šampiona, a ako ne uspemo, sigurno ćemo igrati Ligu Evrope. To je realno, jer smo pokazali da možemo da igramo sa velikim klubovima.

 Čini se da je dobra atmosfera u svlačionici najvažnija formula vašeg uspeha poslednjih godinu i po dana, ti si jedan od najzaslužnijih za dobru šalu?

– Ne samo u Crvenoj zvezdi, već i u drugim klubovima, kao i u privatnom životu sam veoma veseo, volim da se družim, tako da me saigrači vole. Atmosfera je veoma bitan šraf, pogotovo u ovoj generaciji. Videti kapitena Vujadina Savića na ‘severu’ kako posle utakmice sa PSŽ-om vodi navijanje je osećaj koji ne može da se plati. Kad sam ga video zamalo nisam zaplakao, jer sam video njegovu sreću, iako smo izgubili od Parižana nismo bili tužni.

 Ko te prati u stvaranju dobre atmosfere?

– ‘Gardisti’! To je grupa koju činimo Vujadin, Žule, Radonja (Nemanja Radonjić nije više tu), Borjan, mada on nije član… Svlačionica cela se spojila kako treba, to je naša najveća snaga.

 Da li ima neko kome ne prijaju nekada šale i da se ljuti?

– Ljuti se Miloš Degenek. Goran Čaušić i još nekoliko igrača vole da ‘čačnu’ Degeneka, a njemu to ponekad ne prija – našalio se Marko Gobeljić na račun saigrača iz poslednje linije.

FOTO: HOTSPORT

 Koju vrstu muzike slušate u svlačionici pre i posle utakmica?

– U svlačionici se sluša sve, jer tu su i stranci, ali i domaći igrači. Najviše, naravno, narodna muzika, nju najviše volimo. Nemamo nešto posebno, ali nam muzika diže atmosferu i drži nas. Ako moram da izaberem lično pesmu koju volim da slušam kad pobedimo onda je to navijačka ‘Nek nam bog da sreće’, to se stalno i pušta.

 Jedan od hitova je postala i pesma ‘Giška bus zapalio’. Da li je ‘Giška’ stvarno zapalio autobus?

– Iskreno, nije! – nasmejao se Gobeljić i nastavio: Bilo je dosta baklji koje je Giška (Vujadin Savić) organizovao i svaki igrač je imao dve ili tri baklje, samo ja nisam imao nijednu, mada mi možda ne verujete, jer sam sve vreme držao mikrofon. Reko sam Vujadinu da ne daje svakom baklju, jer pola njih nije znalo da je upali. A, legendarnu pesmu ‘Giška bus zapalio’ je smilsio jedan Vujadinov drugar, što nam se svidelo i u kafani smo pevačici rekli da otpeva to što je postao hit na interentu. Tako se brzo proširila pesma da je Vujadin zapalio autobus, te je posle imao malih problema sa policijom, ali je prošlo sve kako treba – našalio se Gobeljić na račun Vujadina Savića i ‘primorao’ kapitena da nam se uključi u intervju:

FOTO: HOTSPORT

– Nije istina, grupica navijača je to počela da peva čim smo sišli sa autobusa, pevačici je neko rekao da to otpeva, a mi fudbaleri smo to prihvatili – ispričao je svoju verziju priče Vujadin Savić.

 ‘Gardisti’ se retko kad odvajaju, tu je druženje po ceo dan?

Vujadin, Žule, Čauša i Branko – mi smo nerazdvojna družina. Mislim da smo dojadili Mirki (lepša polovina Vujadina Savića), mada ona to nikad neće reći. Ali, Vujadin se ljuti kad nećemo da idemo kod njega, nama je nekad glupo, ali smo skoro svaki dan kod njega. Lepo je da se družimo, to je ključ uspeha.

 Da li ćete i predstojeće novogodišnje praznike provesti zajedno?

– Provešćemo novogodišnje praznike zajedno, od 26. decembra smo opet svi skupa. Za Novu godinu ćemo sigurno biti zajedno svi.

 Jedna društvena igra je postala hit među zvezdinim ‘Gardistima’?

– ‘Ne ljuti se, čoveče’ je nova zanimacija u društvu. Igramo svaki dan, pogotovo kada smo u karantinu. Nažalost, zna Vujadin da pobedi (smeh), dok Čaušić samo baca ‘šestice’, ne znam odakle mu tolike ‘šestice’. Žule se najviše ljuti, nekad pokušava da nas ‘uhvati’ na tu ‘frku’. Kad zbijamo šale svi se ljute, tačnije najviše onaj na kog se ‘naklatimo’.

 Mesto na kom je vesela družina proslavila Novu godinu nismo uspeli da saznamo, Marko Gobeljić je ostao tajanstven?

– Provešćemo zajedno, što bi se reklo u krugu porodice. Neću vam otkriti gde smo, videćete – nasmejao se i poručio nam da pratimo instagram Marko Gobeljić.

 Zvezdin univerzalac je veoma aktivan na društvenim mrežama?

– Instagram profil vodim sam, imam i fejsbuk, ali ga slabo koristim. Volim da koristim društvene mreže i tu sam veoma aktivan.

 Otkrio nam je i koga će prvog od saigrača okrenuti u najluđoj noći?

– Pošto će sa mnom biti Vujadin, Žule, Branko, Čauša i Radonja, najverovatnije ću prvu poruku pustiti Borjanu. Zvaću Milana!

 Fudbal spaja, ali i razdvaja ljude. Uskoro bi moglo da se dogodi da se ‘Gardisti’ ili neki članovi ove grupe razdvoje odlaskom u inostranstvo?

– Pričao sam sa Vujadinom skorije o tome, ne znamo kako ćemo to izdržati. Navikli smo jedni na druge, biće teško u početku, ali navićićemo se, to je fudbal, moramo biti svesni da ćemo jednog dana otići iz Crvene zvezde, ali jedno je sigurno, ostaćemo drugari za ceo život.

 Na kraju intervjua Marko Gobeljić je imao poruku za navijače i čitaoce HotSporta.

– Zdravlja i sreće na prvom mestu, jer je to najbitnije, a sve ostalo će doći samo…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter