Slaviša Kokeza je u intervjuu koji je dao “Sportskom žurnalu” pričao na razne teme, a mi vam donosimo najinteresantnija pitanja i odgovore prvog čoveka srpskog fudbala.

Srpski fudbal je ove godine, uprkos plasmanu i nastupu na Svetskom prvenstvu, te osvojenom prvom mestu u grupi i plasmanu u plej of C divizije Lige nacija, prošao kroz dve veoma ozbiljne afere.


Prva je sukob nekoliko reprezentativaca sa selektorom Mladenom Krstajićem, pre svih Lukom Milivojevićem:

– Mislim da u ovom slučaju niko nije bio 100% u pravu. Bilo je emotivnih reakcja sa obe strane, ali isto tako mislim da Luka Milivojević nema pravo da ne igra za Srbiju kao što se selektor nema pravo da ne zove Luku Milivojevića u nacionalni tim. 

Potom je dodao:

– Naravno da nijedan igrač ne može da uslovljava i sebe stavlja ispred reprezentacije, ali Luka Milivojević nije nikoga uslovljavao niti tražio bilo kakve povlastice za sebe. Ja nisam selektor i ne znam kojih 11 igrača treba da istrči na teren, ali sigruran sam da Luka Milivojević treba da bude spisku među 23 reprezentativca Srbije.

FOTO: STARSPORT

Druga je status selektora Mladena Krstajića:

– Kao što znate Krstajića su smenjivali novinari u svojim tekstovima valjda da privuku pažnju i povećaju tiraž svojih novna i na taj način su dovodili javnost u zabludu. Da budem potpuno iskren, nisu mi baš jasni novinari koji svesno plasiraju takve dezinformacije. Ali, kao što znate, nikad niko iz FSS nije rekao da Krstajić odlazi sa mesta selektora, to nije bila tema razgovora. Znači, Krstajić nastavlja da obavlja svoj posao i nadam se da će biti uspešan u Ligi nacija, otkrio je Kokeza.

Nije moglo da prođe bez pitanja vezanog za poslednje kolo jesenjeg dela Superlige tokom kog je Partizan remizirao sa Mačvom bez golova po izuzetno teškim uslovima za igru:

– Moje mišljenje je da je trebalo da se odloži celo kolo. Uostalom, kao što je bilo odloženo kolo Prve lige. Ali to je u ingerenciji direktora Vlade Bulatovića, ne mešam se u njegove odluke, poštujem ih. Zajedinca je ta koja vodi takmičenje, a ne FSS. Ne mislim da je bilo ko oštećen u tom kolu, ali u toku prvenstva svedoci smo monih pojedinačnih mišljenja. Svako ima pravo da kaže šta misli, mnogi u tim žalopojkama traže alibi za neke svoje propuste na terenu, a opet ima grešaka koje viđamo i u drugim ligam, dodao je Kokeza.