4
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

‘VAR U SRBIJI TEK ZA 10 GODINA’: Predsednik Sudijske komisije ubio nade za uvođenjem video tehnologije!

Objavljeno: 25.12.18 u 10:07

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Zoran Petrović izneo je mišljenje kako je VAR tehnologija trenutno daleko od srpskog fudbala.

Po svemu sudeći i Hrvatska će sledeće sezone na svim svojim stadionima imati VAR tehnologiju, ali Srbija i dalje nema nameru da započne proces uvođenja onoga što je neminovno budućnost fudbala.

Prema rečima prvog čoveka Sudijske komisije FSS Zorana Petrovića, ne postoje uslovi za tim, a ni potreba.

– Ne postoje tehnički uslovi da se to sprovede kod nas. Da bi se VAR koristio, svaka utakmica mora da bude pokrivena velikim brojem kamera, a ne vidim ko to može da plati. Klubovi sigurno ne mogu, a ni Savez nije u takvoj situaciji. Kada će doći kod nas? Možda za dve, možda i za 10 godina – rekao je Petrović za ‘Alo’.

Hrvatska je ušla u program ‘FIFA Forward’ po kom će 80 posto troškova (koji iznose oko 1.500.000 evra) da pokrije Svetska kuća fudbala.

– To nije karta na koju Srbija može da igra. FIFA ne omogućuje prenos utakmice sa 26 kamera, ne obezbeđuje dva reportažna vozila. To je u ovom trenutku, sa aktuelnom infrastrukturom i interesovanjem za TV prenose, daleko od nas – istakao je Petrović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

4 Komentara

  1. Nema FSS para,jel,da?! A ima da zaposljava pola Zvezdine stale penzosa? Koji je predsednik M.Pantelic po redu? I da ne nabrajam sve te silne ganske selekktore…SAkic, Djorovic itd.
    Hitno VAR, FIFA ce pomoci finansijski!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma dajte molim vas, pa pogledajte u kakvom stanju su nam stadioni, pogledate kvalitet fudbala, navijaca od 100-200 na pojedinim utakmicama, sta da ljudi gledaju? Koga? Pogledajte sve namestaljke u nasom fudbalu, pogledajte klubove koji nemaju uslove za takmicenje, sve to treba da se izbaci iz super lige po kratkom postupku! A vi cete da ulazete u VAR tehnologiju, sve ostalo je u savrsenom redu pa nam samo VAR treba! Smejurija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter