Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Zoran Petrović izneo je mišljenje kako je VAR tehnologija trenutno daleko od srpskog fudbala.

Po svemu sudeći i Hrvatska će sledeće sezone na svim svojim stadionima imati VAR tehnologiju, ali Srbija i dalje nema nameru da započne proces uvođenja onoga što je neminovno budućnost fudbala.


Prema rečima prvog čoveka Sudijske komisije FSS Zorana Petrovića, ne postoje uslovi za tim, a ni potreba.

– Ne postoje tehnički uslovi da se to sprovede kod nas. Da bi se VAR koristio, svaka utakmica mora da bude pokrivena velikim brojem kamera, a ne vidim ko to može da plati. Klubovi sigurno ne mogu, a ni Savez nije u takvoj situaciji. Kada će doći kod nas? Možda za dve, možda i za 10 godina – rekao je Petrović za ‘Alo’.

Hrvatska je ušla u program ‘FIFA Forward’ po kom će 80 posto troškova (koji iznose oko 1.500.000 evra) da pokrije Svetska kuća fudbala.

– To nije karta na koju Srbija može da igra. FIFA ne omogućuje prenos utakmice sa 26 kamera, ne obezbeđuje dva reportažna vozila. To je u ovom trenutku, sa aktuelnom infrastrukturom i interesovanjem za TV prenose, daleko od nas – istakao je Petrović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.