0
Domaći fudbal

VAR U HRVATSKOJ: FIFA i Savez sve finansirali, evo koliko košta kompletna tehnologija…

Objavljeno: 24.12.18 u 14:27

Hrvatska će biti prva zemlja u regionu koja će u svoja domaća takmičenja uvesti ‘Video assistant referee’ tehnologiju.

Srbija i dalje čeka, ali Hrvatska neće. Posle načelnog dogovora postignutog prethodnog leta, u januaru će biti održan niz sastanaka FIFA i Hrvatskog nogometnog saveza kada će najverovatnije biti dato zeleno svetlo za uvođenje VAR tehnologije od naredne sezone.

Proces traje, a Hrvati su sada pred dobijanjem odobrenja za pokretanjem procedure, zatim je potrebno edukovati sudije, urediti stadione i lože koje će služiti baš za VAR.

Ceo projekat nije jeftin, to je glavni razlog zbog kog Srbija još uvek nije ni započela ovaj proces, ali prema informacijama iz komšiluka, klubovi tu ne bi platili ništa.

Ceo sistem ‘teži’ 1.500.000 evra, a čak 80 posto od toga platiće FIFA, dok će 20 odsto ići na račun Saveza. Zbog toga, čini se, ne bi trebalo da bude prepreka da i u Superligi Srbije imamo ovu tehnologiju.

U Srbiji je par puta Partizan pokretao inicijativu ovim povodom, ali je svaki put bio odbijem. Videćemo hoće li se u skorije vreme nešto promeniti…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter