0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

PANTELIĆ: Bilo je priča da preuzmem funkciju u Zvezdi, Jović će biti lider – Šimunić je sjajan momak i žao mi je zbog njega…

Objavljeno: 19.12.18 u 13:59

Nekadašnji napadač reprezentacije Srbije govorio je o brojnim temama.

On je u intervjuu za ‘Mondo‘ pričao o reprezentaciji, Crvenoj zvezdi, Savezu.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde gostovao je u rubrici ‘Azbuka’, a tamo je odgovarao na pitanja vezana za Zvedzu, ali i o mnogim drugim stvarima.

Kada je došao do slova l, Pantelića je to asociralo na napadača Ajntrahta iz Frankfurta Luku Jovića.

– Da kažem nešto što mi leži na duši. Luka je prošao težak period u Zvezdi, Benfiki i prvoj sezoni u Ajntrahtu. Sada je odigrao fantastičnih šest meseci. Ali pazite, to je šest meseci. Luka, molim te, zbog tebe i zbog svih nas koji te volimo, koji ti želimo dobro i koji te vidimo kao lidera reprezentacije na budućim evropskim i svetskim prvenstvima, ne dozvoli da te ponesu priče, batali menadžere, zaboravi na Real, Bajern, avione i kamione, provodi vreme isključivo sa najdražima i posveti se terenu, lopti i golovima. Šest meseci ne znači ništa. Luka, imaš snage i kvaliteta za godine i godine vrhunskog kontinuitet, rekao je Pantelić za ‘Mondo‘.

Potom se osvrnuo i na Olimpijakos.

– Bili smo suđeni jedno drugome. Ja sam na početku karijere znao gde ću da završim sa fudbalom. Kada sam stigao u Pirej, obećao sam predsedniku Marinakisu da ću se povući kada obezbedimo četvrtu zvezdicu na dresu. Tako je i bilo. Imao sam kasnije nekoliko ponuda, ali Zvezda je jedini klub koji je posle Olimpijakosa dolazio u obzir. A na Marakanu nisam hteo da ne bih zauzeo mesto Luki Joviću.

Osvrnuo se nekadašnji napadač i na mogućnost da se kao funkcioner vrati u Ljutice Bogdana.

– Bilo je priča da preuzmem neku funkciju, ali nikakve konkretne ponude. Prvi koji se javio sa konkretnim predlogom bio je Slaviša Kokeza. Prihvatio sam istog momenta. O Zvezdi sam rekao dovoljno i ne bih da zvučim dosadno. Moja prva ljubav. Kod mene u kući svi znaju šta je na vrhu liste prioriteta, Zvezda pa sve ostalo. Život ide dalje, mnoge stvari se nauče u hodu. Sada sam na drugom mestu i na drugoj funkciji, ali to ne može da izbriše prošlost i da utiče na emocije

Na kraju on je govorio o svom nekadašnjem saigraju iz Herte Josipu Šimuniću, koji je doživeo veliku tragediju.

– Ne dao Bog nikome ono što se dogodilo njemu i njegovoj porodici. On to nije zaslužio. Radi se o fenomenalnom momku, proveli smo divne trenutke u Herti, uvek je bio na mojoj strani i prvi je prilazio da proslavljamo moje golove. Želim mu da bude jači od svega, da drži svoju porodicu na okupu i da pokušaju zajedno da prebole gubitak. U meni će uvek imati druga i bezrezervnu podršku, kazao je Pantelić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter