6
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

IVICA ILIEV: Jedan igrač nije na prodaju, više sile nas saplitale, pogledajte meč sa Mačvom!

Objavljeno: 19.12.18 u 15:44

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev dao je duži intervju za TV Partizan u kom je govorio o planovima za budućnost, ali i onome što se događalo.

Godinu za nama, pogotovo drugih šest meseci, navijači Partizana neće pamtiti po dobrom. Crno-beli nisu uspeli da se izbore za Evropu, a prvi deo prvenstva Srbije završili su na trećem mestu. Ipak, Ivica Iliev ne smatra da je ova poluseznona bila toliko loša.

– Iskreno, doživeli smo poraz u prvom kolu Superlige Srbije i potom od Bešiktaša. Mislim da smo imali dobru polusezonu. Ipak, kako je rekao sam predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza pričajući o Mondijalu, nismo se mi pitali. Bilo je tu i drugih. Najbolji primer je utakmica sa Mačvom, svi su mogli da odlože svoje utakmice, samo mi ne. Radili su dvostruki aršini – rekao je Ivica Iliev.

Deo krivice Ivica je prebacio i na rukovodstvo kluba, evo o čemu se radi.

– I mi smo u klubu krivi što se neke stvari tako dešavaju. Tek sada se vidi koliki smo uspeh napravili prošle sezone kada smo prezimeli u Evropi, a tada je dobar deo javnosti to ocenjivao kao nešto mizerno. Kada smo izbacili Jang Bojs, to se komentarisalo sa podsmehom, a samo godinu dana kasnije taj isti tim je od Mančester junajteda izgubio 1:0 na „Old Trafordu“ i pobedio Juventus. Sve nam se to vraća… U trenucima kada smo napravili velike stvari, osvojili duplu krunu, prezimeli u Evropi, osvojili kup, počeli smo da urušavamo sistem, sami smo poželeli da nestanemo. Ovo nam je opomena – iskren je bio Iliev.

Govorio je sportski direktor Partizana i o zimskom prelaznom roku, mogućim pojačanjima, ali i odlascima.

– Pre svega nam je želja u januaru da izbacimo nekoliko igrača iz naše škole. Takođe, dovešćemo pojačanja koja imaju dugačije karakteristike, koji će nam doneti stabilnost i karakter. Oni će pomoći našim biserima da lakše isplivaju. Odlazak igrača diktira tržište. Mogu da odu oni koji su nezadovoljni svojim statusom. Takođe i oni koji mogu da nam pomognu oko jačanja budžeta, ali da imamo zamene za njih. Ne može da ide recimo Rikardo, iako bismo za njega dobili najviše novca – zaključio je Iliev.

0
0

6 Komentara

  1. Нек’ нам драги Бог да, Ивице, да останеш спортски директор Партизана барем још 20 година. Не знам по ком критеријуму радиш(те) селекцију играча, али си(сте) ГЕНИЈАЛНИ по мишљењу сваког Циганина!

    0
    0
    Odgovori
  2. Кад ће та оставка Ивице? И реци нам гдје. Бисмо браћа Гробари и ја да организујемо свечани дочек подношења оставки управе. Мада, не би чудило и да ово треће мјесто окарактеришеш као успјех. Ах, да, то си већ рекао.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa, Ilijev je rekao: „Ako ne budemo prvaci, podnosim ostavku“. To znači da ostaje do maja meseca. Njemu još niko nije javio da je titula već odavno izgubljena.

      0
      0
      Odgovori
      • Немој тако… Титула још увек није математички изгубљена. Такође, разматра се могућност да се Звездини бодови поделе са 3 пре ,,плеј офа“. Само полако; 2-3 трансфер бомбе на зиму и ПАЛИ СЕ МАШИНА!

        0
        0
        Odgovori
  3. Dobra sezona na kakv si ti drogama covece pola urakmica ste namestili ostatak dobili ili izvukli bod na srecu a sto se mene tice samo ovako nastavite sa ovakvom igrom hehehe pa sledece sezone igracete zonsku ligu hehehe

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter