4
Domaći fudbal

VULETIĆ O NAJAVLJENOM ODBIJANJU ŽALBE: Lazoviću spusti naočare na oči i pročitaj Pravilnik

Objavljeno: 18.12.18 u 15:42

Potpredsednik kluba iz Humske oglasio se danas saopštenjem.

On je reagovao na izjavu predsednika Zajednice Superlige Dragomira Lazovića da će žalba Partizana biti odbijena.

Crno-beli žalili su se povodom toga što se utakmica koju su igrali protiv Mačve nije odložila, odnosno u nekom trenutku usled lošeg vremena prekinula. Iz kluba su predočili javnosti koje će korake preduzeti i šta traže povodom tog meča. Predsednik Zajednice nagovestio je da će odgovor na žalbu biti negativan, a povodom svega saopštenje je danas izdao Vladimir Vuletić, koje vam prenosimo u celosti:

Kao što je često neophodno da se prst, umesto na obarač, stavi na čelo, tako je gospodine Lazoviću bolje da naočare, koje nosi na glavi, spusti na oči i, uprkos tome što nije pravnik ali je elementarno pismen, pogleda tekst Propozicija i Pravilnika o takmičenju.

Tada bi mogao da uvidi da čl. 12, st. 3. Propozicija ne poznaje standard „minimum uslova za odigravanje utakmice“ već upravo suprotno – standard „prekid utakmice usled opravdanih okolnosti koje se nisu mogle otkloniti“.

Tako pravno neuk usuđuje se da, naravno pogrešno i pretenciozno, tumači i čl. 16. Propozicija, koje izričito navode da odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti završene do završetka jesenjeg dela, a ne dan-dva kasnije, ne do završetka kalendarske jeseni, ne do završetka kalendarske 2018, niti do završetka preliminarnog dela takmičenja koje prethodi plej-ofu.

Posebna draž u tumacenju pravnih propisa od strane Lazovića predstavlja njegova najava da će Partizanova žalba sigurno biti odbijena, premda njemu nije ni upućena. Ova njegova izjava je novi doprinos dokaznom postupku i pravnom načelu audiatur et altera pars (neka se čuje i druga strana).

Lazović bi, umesto tumačenja pravnih propisa, mogao da pone da se bavi svojim poslom, zakaže skupštinu Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije koju nije zakazivao od avgusta, pozabavi se svojim donedavno superligaškim, a sada prvoligaškim klubom, a i svojevremenim prijavama UEFA koja je njegov klub označavala u kontekstu nečasnih radnji u srpskom fudbalu.

Tada će, verovatno, shvatiti da, kako reče Simović, topuzinu ne treba davati buzdovanu, stoji u sopštenju potpredsednika Fudbalskog kluba Partizan.

0
0

4 Komentara

  1. Pusti Lazovica,istekao je ultimatum austrougarske monarhije i napustite takmicenje,da se normalan svet odmori od vasih saopstenja i pretnji.

    0
    0
    Odgovori
  2. Za tebe je najbitnije da u Zakonu ne postoji ni jedan jedini clan koji obavezuje na odricanje od mrsno, tj. masno….jel da???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter