0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIODRAG STOJILJKOVIĆ ZA HS: Radnički se vratio na mesto koje mu pripada, bravo za Ivicu Tončeva, doveo je Lalatovića i sjajne igrače!

Objavljeno: 18.12.18 u 20:00

Fudbaleri Radničkog obaraju rekorde ove sezone, sa ‘Čaira’ niko nije odneo čitav plen, a Nišlije sa ponosom ponovo pričaju priče o Realu sa Nišave.

Upravo je jedan od čuvenih fudbalera te generacije Miodrag Redža Stojiljković prokomentarisao ovogodišnji uspeh Radničkog, legenda ‘Čaira’ istakao je da je za uspeh kluba zaslužan prvi čovek kluba Ivica Tončev.

Prvi deo sezone Radnički je završio na drugoj poziciji, sa rekordnih 50 osvojenih bodova. Ono što sigurno raduje mnoge Nišlije jeste i podatak da na ‘Čairu’ nije pobedila ni Crvena zvezda, ni Partizan, ali ni bogati Makabi iz Tel Aviva. Posle 35 godina Radnički je ponovo imao evropsko leto, a takođe je obezbedio i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

-Smartam da kao dugogodišnji fudbaler Radničkog i sportski radnik, član generacije koja je igrala polufinale Kupa UEFA, imam pravo da prokomentarišem jesenji deo sezone koji je naš klub vratio na mesto koje mu pripada u srpskom fudbalu – počeo je popularni Redža.

Stojiljković je potom istakao da je poslovno ostvaren čovek i da nema nikakvu korist od Radničkog, već je sve što govori stav velikog zaljubljenika u Radnički i fudbal.

– Kada govorimo o uspesima ekipe prvo ime koje treba spomenuti je Ivica Tončev, jer je njegovim dolaskom u Radnički sve krenulo na bolje. Uložio je veliki trud i založio svoj ugled zarad dobrobiti kluba, oformio je ozbiljan tim ljudi koji danonoćno rade za Radnički i kulminacija njihovog truda je jesenji deo sezone u kojoj Radnički ponovo izaziva strahopoštovanje protivnika, navodi Stojiljković.

FOTO: STARSPORT

Jedan od najboljih fudbalera koji je nosio dres Radničkog ističe da je uz klub decenijama i da je imao priliku da gleda kako mnogi prolaze kroz radnički i samo uzimaju od njega, redža dodaje da mu je drago što je došlo vreme promene.

– Došlo vreme da imamo čoveka koji je ovde došao da pomogne i vrati klub na puteve stare slave. Krenulo se od nule, a sada smo u poziciji da čak prizivamo i trofeje u Niš. Prošlu sezonu u kojoj smo završili na trećem mestu i izborili Evropu nakon 35 godina ocenio bih kao dobru, ovu polusezonu kao vrlo dobru, a odličnu ocenu ostavio sam za prolećni deo sezone jer očekujem da Radnički u najmanjnu ruku sačuva drugo mesto u ligi i napadne trofej u Kupu Srbije- rekao je Stojiljković.

Popularni Redža ističe da Radnički ima ekipu koja može da ovu sezonu uspešno privede kraju.

-U stvaranju ove ekipe opet treba odati priznanje rukovodstvu. Prvo što su imali sluha da u Niš dovedu trenera kao što je Nenad Lalatović, a onda da u saradnji sa njim odrade sjajan prelazni rok i dovedu nam igrače kao što su Drinčić, Haskić, Crnomarković, Pankov, Todorovski, Grbić, Bondarenko… Svi su se ispostavili kao pun pogodak i ja sam uveren da će i zimski prelazni riok biti odrađen na isti način i da ćemo od februara u još jačem sastavu napasti sve postavljene ciljeve- završio je Stoiljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter