0
Fudbal

FIFA SVETSKO PRVENSTVO: Al Alin napravio senzaciju i izbacio River, sada čeka Real u finalu (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.18 u 20:25

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima odigran je prvi meč polufinala Svetskog prvenstva za klubove u kom je Al Alin pobedio River Platu 5:4 posle penala (2:2, 1:2).

Raduju se Emirati. Šampion ove zemlje Al Alin pobedio je apsolutnog favorita River Platu u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove. Argentincima su presudili penali i golman Al Alina Eisa, ali idemo redom…

Utakmica tek što je počela, a domaćin turnira Al Alin je poveo sa 1:0. Korner sa leve strane izveo je Barman, iskusni Šveđanin Berg je zakačio loptu, ona je Armaniju prošla kroz noge i završila u mreži. Ipak, šampion Južne Amerike se brzo vratio u meč, u 11. minutu je prvo Prato šutirao sa pet metara, ali je golman tima iz Emirata Eisa odbranio, lopta je ponovo stigla do Prata, pokušao je da šutira, ali je pronašao Borea koji je pogodio za 1:1. Slavlje Argenitnaca se nije završilo kada je Kolumbijac postigao drugi gol i River je poveo sa 2:1.

Al Alin je do izjednačenja mogao u 26. minutu, ali je šut El Šahata odbranio Armani. Dva minuta kasnije sumnjiva situacija, lopta je Maidanu pogodila u ruku, sudija Roki nije svirao penal, a svoju odluku je potvrdio i posle pregledanog VAR snimka. Pomoćna soba sa sudijama imala je posla i u nadoknadi vremena prvog dela igre, Al Alin je postigao izjednačujući gol, ali ga je Italijan poništio posle sugestija iz VAR prostorije.

Domaćin je do izjednačenja stigao u 51. minutu kada je Kaio dobio sjajnu loptu od levog beka, predriblao je svog čuvara, šutirao u bliži ugao i pogodio za 2:2. Tada je River preuzeo inicijativu, stvarao šanse, a prvu u 59. minutu nije iskoristio Bore kom je šut odbranio Eisa. Argentinci su novu šansu imali u 69. minutu, ali je penal promašio Martinez. Samo četiri minuta kasnije je Prato pokušao, ali je golman Eisa odbranio. Rezultat je ostao 2:2, te se igralo dodatnih 30 minuta.

U produžecima po jedna šansa sa obe strane. Prvo je River zapretio u 108. minutu preko Pinole, ali je lopta otišla pored gola, da bi u 118. minutu slobodan udarac izveo sjajno Mohamed Ahmad, a odbrano Armani. Pristupilo se izvođenju penala.

Svi izvođači bili su precizni do poslednje serije kada je za Al Alin pogodio Al Džaberi, a Perezu sa druge strane Eisa odbrano šut za veliko slavlje na ‘Hazan Zajed’ stadionu. Al Alin u finalu čeka boljeg iz duela Real Madrida i Kašime Antlers.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter