0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VAKULKO: Nikada nisam dobio pravu priliku u Partizanu – ako se vratim biću spreman

Objavljeno: 11.12.18 u 18:57

Teški dani su iza veziste Partizana, koji je na pozajmici u domovini.
Jedno vreme nije bio u planu trenera, ali je od početka okotobra ovaj vezista redovan u prvih jedanaest Arsenala iz Kijeva.

I pored njegovih solidnih partija, ekipa Arsenala nastavila je da tone, te tako ima deset poraza u poslednjih 12 kola.

– Kad sam stigao u Arsenal bio sam spreman, osećao se dobro, redovno trenirao, međutim, Ravaneli je uvek imao izgovor što me ne stavlja u tim. Te ‘ne trudim se’, te ‘nisam igrao fudbal pola godine’… Tokom sedmice uigravao me je sa ekipom planiranom da startuje za vikend, međutim, nije mi nikad objasnio koji su to fudbalski razlozi zbog kojih ne igram, kazao je Vakulko za ukrajinski ‘Footbal hub‘.

Kapiten mlade reprezentacije Ukrajine prethodne zime prošao je probu, pa potpisao ugovor sa klubom iz Humske do 2021. godine.

– Na probnoj utakmici dva tima, malo jače sam startovao na jednog Brazilca, zbog čega se Ravaneli naljutio i počeo da urla kako ne želi više da me vidi u timu. Zato me je i izbacio iz njega. Shvatili smo da razlozi odstravnjivanja nisu bili fudbalski, već je iza svega stajao sukob trenera i našeg predsednika Ivice Pirića. Nije tajna da smo Denis Balanjuk, još jedan igrač i ja sarađivali i ranijie sa Pirićem. Nije on naš menadžer, već prijatelj. A Ravaneli je, osim mene, sklonio još petoricu igrača. Da sam jedini odstranjen mogli bismo da pričamo kako su u pitanju fudbalski razlozi. Ovako, nas šestorica smo morali da treniramo odvojeno od grupe.

FOTO: STARSPORT

Nakon što je Ravaneli napustio klupu Arsenala, Jurij je se od počeka oktobra ustalio u prvoj postavi.

– U početku mi je bilo potrebno da uđem u formu, potom da budem registrovan za takmičenja, ali nikad nisam dobio pravu priliku u Partizanu. Tamo je 40 fudbalera na trenizima, uspeo sam da se probijem u ekipu od 18 fudbalera, ali sam odigrao tek dve zvanične utakmice. Ako se vratim u Partizan, znam šta me tamo čeka. Pod uslovom da se vratim, biću spreman, zaključio je Vakulko.

Ukrajincu pozajmica ističe u junu, a tada će biti i poznato da li će se vratiti u Humsku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter