Mnogo bure (sa razlogom) digla je vest koju je objavio francuski L’Ekip o navodnoj uplati jednog neimenovanog funkcionera Crvene zvezde u iznosu od pet miliona evra na pobedu Par Sen Žermena od pet ili više golova, a nepuna dva meseca posle tih tvrdnji, drugi franciski list navodi da je istraga obustavljena.

Naime, kako piše Mond, UEFA će, po informacijama do kojih je došao ovaj list, prekinuti istragu koju je pokrenula povodom ovog meča.


Navodno, razlog je činjenica da se ona nije pokrenula sa polazne tačke, pa je sve ostalo na tvrdnjama L’Ekipa da je neimenovani čelnik crveno.belih probao da uplati spomenutu sumu, a potencijalni dobitak je trebalo da podigne u nekom od kafića u prestonici Francuske. Kako Mond dalje piše, inspektori su do sada od sumnjivih tvrdnji – navodnom sastanku predsednika PSŽ Nasera Al Kelafija i dotičnog čelnika Zvezde koji je trebalo da bude održan u pariskom hotelu Peninsula (nijedan se nije pojavio), te žurci koja je trebalo da bude održana posle meča, a gde je navodno trebalo da usledi primopredaja novca (lokal je bio zatvoren) – potvrdili samo konačan rezultat utakmice.

Kako posle dva meseca dokaza o bilo kakvom zlodelu nema, istraga će biti obustavljena. 

Ova dva tima će sutra od 21 čas na stadionu “Rajko Mitić” po drugi put odmeriti snage.