0
Evropske lige

FOTO: TWITTER

BURA NA ‘OSTRVU’: Sterling optužio medije da raspiruju rasizam

Objavljeno: 09.12.18 u 15:56

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling optužio je danas medije da raspiruju rasizam u fudbalu zbog načina na koji prikazuju mlade tamnopute igrače.

Sterling se nakon meča protiv Čelsija na Stamford Bridžu požalio na rasnu diskriminaciju, a danas je na svom Instagram profilu napisao da jedino može da se nasmeje svemu tome ‘jer ne očekuje bolje’.

On je potom otišao korak dalje i opisao način na koji mediji izveštavaju o dvojici igrača, Tosinu Adarabioju i Filu Fodenu. Uz tekst je postavio i sporne naslove iz medija.

Naslov koji se odnosi na Adarabioja, koji je crnac, fokusiran je na to kako je potrošio 2,25 miliona funti za kuću uprkos tome da nikada nije počeo utakmicu u Premijer ligi. S druge strane, naslov o Fodenu govori kako je kupio kuću od dva miliona funti ‘za svoju mamu’.

– Uzmite dvojicu mladih igrača koji počinju svoje karijere i koji su uradili pravu stvar kupili su kuće svojim majkama koje su im pomogle da budu tu gde jesu. Ali, pogledajte kako su novine to prenele, kako je ispraćena vest o crnom, a zatim belom igraču – napisao je Sterling.

„To je neprihvatljivo. Oni nisu učinili ništa pogrešno. Ovo posepšuje rasizam i agresivno ponašanje – dodao je Sterling.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter