0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Kakva ludnica – prekid, nepostojeći penal, poništen gol u 99. minutu… (FOTO)

Objavljeno: 09.12.18 u 17:30

U meču 14. kola Bundeslige susreli su se Majnc i Hanover, gosti su u „džepu“ imali tri boda koja su veoma lako mogla da budu ključna u borbi za opstanak, ali je Majnc u sudijskoj nadoknadi 

Pred početak meča malo ko je verovao da ova utakmica može da donese toliko uzbuđenja, ali je, na kraju se ispostavilo, susret trajao više od sto minuta. 

Hanover je imao status autsajdera, ali ga nisu gosti opravdali pošto su u 12. minutu poveli sa 1:0. Pogodak je postigao Hendrik Vejdant, koji je asistenciju Genkija Haragučija prosledio u levu stranu gola domaćeg sastava.

Majnc je preko Žan-Filipea Matete mogao da poravna, no udarac je otišao pored gola u 16. minutu, a Žan-Pol Botis nije sedam minuta kasnije bio precizniji. 

Haraguči je u 27. minutu promašio šansu za 2:0, što je bilo poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu. 

Početak drugog poluvremena obeležila je bakljada navijača Hanovera zbog koje je arbitar morao da povuče ekipu sa terena na deset minuta.

a gosti su u drugi deo ušli rešeni da se odbrane. No, Majnc je preko Danija Lace mogao do izjednačenja u 61. minutu, ali je lopta udarila u levu stativu, retku priliku u drugom delu promašio je Haraguči, koji je loše zahvatio loptu i olakšao posao Robinu Centneru.

Ipak, uspeo je Majnc da u 89. minutu pogodi za 1:1 i to sa penala koji je skrivio Matijas Ostrozolek, a Danijel Brosinski je sigurnim udarcem doneo izjednačenje. Mada, čini se da je jedanaesterac možda i prestrogo dosuđen.

Majnc je do kraja meča postigao još jedan gol preko Entonija Udže, ali je posle konsultovanja VAR tehnologije poništen zbog ofsajda. Na krau meča, Hanover je ostao sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton u 11. minutu nadoknade dobio Oliver Sorg. No, vremena nije bilo, pa su ova dva tima podelila bodove.

Bundesliga, 14. kolo:

Petak

Verder Bremen – Fortuna Dizeldorf 3:1 (1:1)
(Movald 20, Harnik 71, Sargent 78 – Lukebakio 43 penal)

Subota

Bajer Leverkuzen – Augzburg 1:0 (0:0)
(Alario 75)

Bajern Minhen – Nirnberg 3:0 (2:0)
(Levandovski 9, 27, Riberi 56)

Frajburg – RB Lajpcig 3:0 (2:0)
(Petersen 12, Valdšmit 45+2, Franc 52)

Šalke – Borusija Dortmund 1:2 (0:1)
(Kaliđuri p. 61 – Dilejni 7, Sančo 74)

Volfzburg – Hofenhajm 2:2 (2:1)
(Bičakčić a.g. 28, Gincek 31 – Belfodil 4, Kramarić 71)

Herta – Ajntraht Frankfurt 1:0 (1:0)
(Grujić 40)

Nedelja

Majnc – Hanover 1:1 (0:1)
(Vejdant 12 – Brosinski 89)

18.00 Borusija M’gladbah – Štutgart

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter