2
Domaći fudbal

HOTSPORT INTERVJU – JOVANA GUZIJAN: Verovala sam u Zvezdino čudo protiv Liverpula!

Objavljeno: 07.12.18 u 19:35

Fudbal je najlepša igra na svetu, a mnogi isto tvrde i za našeg sagovornika Jovanu Guzijan. Popularna novinarka TV ArenaSport u razgovoru za HotSport otkriva nam da joj je fudbal u krvi, ali i ko je Jovana iza kamera.

Kao svoj najveći uspeh ističe to što je svojim radom i trudom uspela da se izbori za mesto na medijskom nebu Srbije i što ima priliku da radi ono što voli.

Danas je nemoguće zamisliti kanale ArenaSport i domaću ligu bez Jovane Guzijan. Dvadesetšestogodišnja Beograđanka u razgovoru za HotSport otkriva nam kako je do saradnje došlo.

– Čula sam za audiciju za ženska TV lica, prijavila sam se, došla na probno snimanje i iskoristila sam priliku koju su mi pružili pošto mi je želja bila da radim posao koji je u vezi sa sportom, odnosno fudbalom. Drago mi je što ljudi prepoznaju moj rad i vide ga kao nešto dobro.

Ko je Jovana kada se kamere ugase?

– Van kamera, ja sam ćerka, sestra, unuka, drugarica, kuma… Takođe sam neko ko i tada prati sva sportska dešavanja, manifestacije, usavršavam se, treniram, odmaram i putujem.

Možeš li sa nama da podeliš neki gaf iz dosadašnje karijere?

– Za sada nisam imala gafove ili greške, trudim se da uvek budem pripremljena na sve što zavisi od mene, češće se dešavalo da me sagovornici iznenade odgovorima.

Neki savet za devojčice koje bi želele da krenu tvojim stopama?

– Savetujem im da prvo ulažu u obrazovanje, da rade na sebi i usavršavaju se, slušaju savete i budu vredne. Neka odluče šta je to što žele da rade i da se uvek trude da u tome budu najbolje i da ne zavise od drugih.

Crvena zvezda je napravila podvig protiv Liverpula, da li si verovala u ‘čudo’?

– Postojala je nada, kao što postoji uvek. To je fudbal i teren trpi sve. Sportski je verovati i nadati se, jer da je suprotno, zašto bi se uopšte igrala utakmica. Drago mi je da je Crvena zvezda pokazala da Srbija zaslužuje klub u najelitnijem evropskom takmičenju, ali ne samo kao učesnika, nego tim koji će imati rezultate.

Da se ne baviš novinarstvom, čime bi se bavila?

– Sigurno bih bila u fudbalu i da se ne bavim ovim poslom. Verovatno bih se našla na nekom drugom mestu u PR sektoru ili možda marketingu.

Omiljeni fudbaler?

– Nemam omiljenog fudbalera. Poštujem ih sve jer nije lako biti profesionalni sportista. Ali, ako bih morala nekoga da izdvojim, recimo najprijatnije iznenađenje bio je intervju sa Nemanjom Matićem.

Neostvarena želja u profesionalnom svetu?

– Imam mnogo želja, mnogo utakmica da odgledam sa lica mesta, da obiđem stadione, uradim intervjue i sa sportistima van granica Srbije. Volela bih da radim u finalu Lige šampiona, Lige Evrope, Svetskom prvenstvu… Zaista ima mnogo toga, ali idemo polako, korak po korak – otkrila nam je nasmejana Jovana.

Pokušali smo da kroz seriju pitanja naše čitaoce upoznamo sa Jovanom, a takođe smo se i sami uverili da se radi o skromnoj, posvećenoj i vrednoj devojci.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. A kako nisi!? Pa ti si strucna za fudbal to je bolesno! Da tebe nije bilo tamo Liverpul bi nakantao Zvezdu 6:0. Makse….da mi Bog da tu rabotu ko njoj bio bih premijerka Velike Britanije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter