1
Evropske lige

PELE: Mesi ima samo jednu veštinu, on ne može da se poredi sa mnom

Objavljeno: 06.12.18 u 15:57

Jedan od najboljih fudbalera sveta ikada smatra da Argentinac ne može da se poredi sa njim i Dijegom Armandom Maradonom.

Pele je naglasio da bi se igrač sa njim mogao porediti, mora da bude kompletan, a ovaj Brazilac je u karijeri postigao preko hiljadu golova.

– Kako mogu da se prave poređenja između igrača koji odlično udara loptu glavom, šutira levom i desnom nogom, a drugi šutira samo jednom. Ima samo jednu veštinu i ne zna da udari glavom, rekao je Pele za ‘Folha de Sao Paulo’.

Takođe, Pele je kazao da je po njegovom mišljenju Mesijev sunarodnig Maradona najbolji ikada.

Maradona je jedan od najboljih ikada. Ako me pitate ‘Da li je bolji od Mesija?’ odgovoriću da jeste. I to mnogo bolji… Takođe, Bekenbauer i Krojf su bili sjajni.

Mesiju se kada je njegova karijera u pitanju najviše zamera to što nema trofej sa nacionalnim timom, dok je Pele čak tri puta bio prvak sveta.

0
0

1 Komentara

  1. Uz duzno postovanje prema Peleu ali danasnji fudbal je gladijatorska borba I nemilosrdni biznis a u njegovo vreme je bio igra. O ostrini i brzini da i ne govorimo. U svakom slucaju jedan je Pele.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter