0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

VIRDŽIL VAN DAJK: Život mi je bio u opasnosti, mogao sam da umrem

Objavljeno: 05.12.18 u 20:59

Defanzivac ‘Redsa’ govorio je o zdravstvenim problemima koje je imao 2012. godine.

Usled velikih bolova koje je imao, tada dvadesetjednogodišnji defanzivac Groningena zatražio je pomoć lekara, koji su procenili da mu nije ništa.

– Nekoliko dana bio je kod kuće i osećao nepodnošljiv bol u predelu trbuha. Virdžil je otišao u bolnicu, ali doktori nisu pronašli uzrok bola pa su ga poslali kući. Bol se pojačao, a onda je stvar u svoje ruke preuzele njegova majka. Odvela je sina u drugu bolnicu gde su mogli da mu pomognu, kazao je Dik Lukien, nekadašnji trener tog tima.

Virdžilu je potom dijagnostifikovana upala slepog creva, peritonitis i infekcija bubrega, usled čega je hitno operisan, a oporavak je trajao više od tri meseca.

– Još se sećam kako sam ležao u krevetu. Sve što sam mogao da vidim su cevčici koje su visile iznad mene. Telo me je bolelo i nisam mogla sebi da pomognem. U takvim trenucima razmišljate o najgorim scenarijima. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Moj je život bio u opasnosti, mogao sam da umrem, kazao je Van Dajk.

Holanđanin je 2013. godine iz Groningena prešao u Seltik, a onda 2015. u Sautempton, dok je u januaru ove godine zadužio opremu ‘Redsa’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter