0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan se ‘minimalcem’ vratio na pobednički kolosek (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.18 u 20:23

Fudbaleri Partizana savladali su Zemun na svom stadionu rezultatom 1:0 (1:0) u poslednjem meču vanrednog 19. kola Superlige Srbije.

Partizanu je, posle kiksa u Lučanima i remija protiv Mladosti (1:1), bio preko potreban trijumf na svom terenu protiv Zemuna, koji je u Humsku stigao sa dvojicom bivših igrača ‘parnog valjka’. Jednom kog navijači pamte po lošem – Branislava Trajkovića, i drugog, izuzetno dragog igrača, Nemanju Tomića.

Popularni ‘Neca’ se posle dugo vremena vratio na mesto gde je igrao svoj fudbal karijere, ali je primetno da u svojim poznim godinama više nije ‘onaj stari’.

Partizan je večeras bio mnogo kreativniji kada je u pitanju stvaranje šansi pred golom rivala, ali je efikasnost ponovo bila problematična. Na to je pre meča i ukazao trener Zoran Mirković.

Tako su u prvih 20 minuta meča propuštene tri veoma dobre prilike, a u svakoj je glavni protagonista bio Rikardo Gomeš, koji nije imao dovoljno koncentracije, ali ni sreće, da u tim šansama savlada Miloševića.

Ali jeste u 27. minutu. Bio je u toku napad Zemuna kada je krenula kontra crno-belih koju je najviše ‘izvukao’ neumorni Nemanja R. Miletić. Prošao je po desnoj strani i posle par sekundi oklevanja centrirao u kazneni prostor.

Lopta nije bila najpreciznija, pa je Gomeš morao da se vrati po nju, zahvati volej i efektno pogodi mrežu gola Zemuna.

(Izvor: youtube / EF)

Do kraja poluvremena nismo više gledali puno uzbuđenja, pa je Partizan ipak zadovoljniji otišao na veliki odmor.

Pokušavao je domaći tim u nastavku da drugim golom slomi protivnika, ali nije bio tako opasan kao na početku meča do postignutog gola. Zato su postepeno gosti preuzimali kontrolu lopte i posed, te u par navrata ozbiljno zapretili. Najkonretniji je bio Vukadinović, ali je Stojković ostao nesavladan.

Generalno, tempo utakmice u drugom poluvremenu bio je daleko ispod nivoa, pa je nekako sve mirno išlo ka kraju utakmice.

U 73. minutu Rikardu se ukazala prilika da drugi put savlada Miloševića, ali u situaciji ‘jedan na jedan’ ponovo je uspešniji bio golman Zemuna.

Imali su pokušaje i Zakarić i Nikolić, ali osim toga, Partizan ništa ozbiljnije nije pokazao do kraja, a ni zeleno-plavi iz Gornje Varoši nisu uspevali da probiju crno-bele i rezultat je ostao onaj iz 27. minutu koji je postavio Rikardo Gomeš.

FOTO: STARSPORT

Partizan – Zemun 1:0 (1:0)
(Rikardo 27)

Stadion Partizana
Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Zakarić, Pantić, Ivanović (od 82. Šćekić) – Nikolić (od 71. Tošić), Rikardo.

ZEMUN: Milošević – Stojković (od 59. Podunavac), Azemović, Trajković, Živković – Đalović, Toševski – Vukadinović, Milutinović, Tomić (od 69. Kovačević) – Mrkaić (od 80. minuta Somaeb).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter