0
Evropske lige

RUŽNA ISTINA: Surovo priznanje kao so na ranu navijača Mančester Junajteda

Objavljeno: 01.12.18 u 20:47

Fudbaleri Mančester Junajteda remizirali su sa Sautemptonom u meču 14. kola Premijer lige.

Napisati da je Mančester Junajted loš u situaciji kad nada da „crveni đavoli“ mogu do trofeja Lige šampiona je preuranjeno, napisati da je tim Mančester Junajteda koji sa klupe predvodi Žoze Murinjo nekvalitetan je činjenica koja je davno poznata, no susret sa Sautemptonom, trenutno 18-plasiranim timom Premijer lige, dokazao je da je tim sa Old Traforda ove godine, prosto i jednostavno rečeno, „truba„. U onom narodnom, prenesenom značenju.

Razlog za taj „epitet“ ne krije se u vođstvu Sautemptona od 2:0, pošto se dešava da čak i oni manje kvalitetni timovi – a u Premijer ligi i takvi itekako znaju da igraju fudbal – naprave dobar uvod u meč. Za to su se pobrinuli Armstrong u 13. minutu veoma preciznim udarcem u suprotan, levi ugao gola Davida De Hee, kao i Soares sedam minuta kasnije savršeno izvedenim slobodnjakom. Momenti inspiracije doneli su Sautemptonu 2:0 i veru da mogu do iznenađenja, pogotovo jer je na štoperu bio naš Nemanja Matić, kom je to sve sem prirodne pozicije.

FOTO: STARSPORT

No, usledio je brzopotezni odgovor – Lukaku je smanjio u 33. minutu na 2:1 na asistenciju Rašforda, da bi mladi fudbaler Junajteda sjano uposlio Ereru, a on u 39. minutu petom poravnao.

I činilo se da je pitanje momenta kad će već viđeni član Čempionšipa po 27. put u sezoni vaditi loptu iz mreže, pogotovo jer je tim Žozea Murinja vrebao oko gola poput, poetski rečeno, čopora vukova koji čekaju da se pojavi slaba tačka u domaćem timu kako bi bez milosti nasrnuli.

A onda je sudija odsvirao kraj poluvremena. Navijači su očekivali da će na teren izaći upravo tih istih 11 vukova željnih pobede i „žednih krvi“. Umesto toga, Junajted je drugih 45 minuta odigrao jalovo da jalovije teško da može. Ne, nije za Junajted problem to što se kući iz Sautemptona vraćaju sa bodom u džepu i sedmim mestom na tabeli, kiksevi se dešavaju i dešavaće se. Mnogo veći problem je to što Mančester Junajted više nema tu „otšrinu“, ne postoji glad da se protivnik ne samo savlada, pobedi, već i ponizi. Naprotiv, aktuelni Mančester Junajted pati od nedostatka sposobnosti da već grogiranog rivala umesto na konopce baci na pod. A to je možda i najporaznija odlika ovog tima, pogotovo ako se uzme u obzir da pričamo o ekipi koja u svojoj istoriji ima veliki broj ne samo pobeđenih utakmica, već i trofeja osvojenih na čistu želju i htenje.

Da li se razlog krije u Murinju? Malo je verovatno, jer je Portugalac u svojoj biografiji ima previše pobeda do kojih su njegovi igrači stizali upravo zahvaljujući fanatičnom motivu. Verovatnije je da je jednostavno tim Junajteda sastavljen od fudbalera koji mentalno nisu dostojni dresa jednog od najvećih timova na svetu. A to znači da pred „crvenim đavolima“ svakako nije lep period, makar Murinjo sutra dobio otkaz.

Premijer liga, 14. kolo

Petak:

Kardif – Vulverhempton 2:1 (0:1)
(Gunarson 65, Ule 77 – Doerti 18)

Subota:

Mančester siti – Bornmut 3:1 (1:1)
(B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 79 – Vilson 44)

Kristal Palas – Barnli 2:0 (1:0)
(Mekartur 16, Tauzend 77)

Hadersfild – Brajton 1:2 (1:1)
(Jorgensen 1 – Dafi 45+4, Andone 69)

Lester – Votford 2:0 (2:0)
(Vardi 12. jedanaesterac, Medison 23)

NJukasl – Vest Hem 0:3 (0:1)
(Ernandez 11, 63, Anderson 90+3)

Sautempton – Mančester junajted 2:2 (2:2)
(Armstrong 13, Soares 20 – Lukaku 33, Erera 39)

Nedelja:

13.00: Čelzi – Fulam

15.05: Arsenal – Totenhem

17.15: Liverpul – Everton

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter