0
Evrokupovi

FOTO: STARSOIRT

NIKOLA MAKSIMOVIĆ: Sa Anćelotijem možemo mnogo – sanjamo trofej

Objavljeno: 30.11.18 u 17:33

Dolazak legendarnog trenera na ‘San Paolo’, prijao je srpskom defanzivcu.

Konačno je Nikola Maksimović uspeo da uhvati pravi ritam, a to se najbolje vidi po partijama koje pruža u poslednje vreme.

Dolazak Karla Anćelotija za njega je značio novu priliku da pokaže koliko ume, a koju je on na pravi način iskoristio.

– Posle šestomesečne pozajmice pojavila se šansa da nađem svoje mesto ovde. Odmah smo se dobro razumeli Anćeloti i ja. Shvatio sam šta hoće, naporno sam radio da bi iskoristio ovu priliku, rekao je Maksimović za lokalnu radio stanicu ‘Kis Kis’.

Kada je došao 2016. godine u Napulj, nije dobio pravu šansu, a do odlaska na pozajmicu u Moskvu odigrao je svega deset utakmica.

– Hvala Masimu Kareri, bilo je dobro tamo. Nisam dugo ostao, ali i to je novo iskustvo. Ruska liga je drugačija, lično sam imao dobro iskustvo, ali nismo baš imali rezultate.

Prisetio se defanzivac i rada sa Mauricijem Sarijem.

– Moram i njemu da se zahvalim. Kada sam došao u klub, mogao sam samo da igram u sistemu sa tri defanzivca. Da li bi mogao da mu se pridružim u Čelsiju? Lepo mi je ovde! Zaista nemam šta loše da kažem o njemu. I moja porodica je srećna u Napulju. Hoću da pokažem da vredim.

Osvrnuo se potom i na svoje kolege iz odbrane.

– Kulibali je najbolji defanzivac na svetu, ali moram da se zahvalim i Raulu Albiolu, jer mi je mnogo pomogao iskustvom. Imamo dobru odbranu, razumemo se i drago mi je što igram sa ovim momcima

Po rečima Maksimovića osvajanje trofeja bi značio ostvarenje sna.

– Najvažniji je taj njegov mentalitet. Ovo je prava sredina za osvajanje Skudeta, to bi bilo ostvarenje sna. Imamo jaku ekipu i možemo da se borimo za trofej. Anćeloti je došao pre šest meseci i od početka je govorio o tome koliko je važna grupa. Ranije to nije bio slučaj.

Stara dama trenutno Napoliju beži osam bodova na tabeli.

– Šef je istakao da je potrebno vreme da bi napravili nešto važno. Osam bodova je velika razlika i mnogo je posla pred nama. Ali, ako ne osvojimo Skudeto ove sezone, a Anćeloti ostane, borićemo se opet za trofej, poručio je Maksimović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter