0
Domaći fudbal

LIČNI UGAO: Da li su greške normalna pojava u svetu fudbala?

Objavljeno: 30.11.18 u 13:19

Utakmica 5. kola Evropa lige između Frankfurta i Marseja završena je ubedljivom pobedom domaćina, a u sećanju fudbalskih fanatika širom sveta ostaće urnebesni autogolovi, kao i sumnjivo kretanje kvota i kombinovani sastav gostiju.

Iako pravila UEFA nalažu da trener uvek mora da izvede najbolji sastav koji ima na raspolaganju, to se u ovom slučaju nije dogodilo jer je ekipa Marseja igrala u kombinovanom sastavu bez ijednog nosioca igre, što je narušilo integritet same fudbalske igre. Još veću senku na ceo meč bacaju autogolovi koji su postignuti u utakmici, a prvi je možda i kandidat za najsmešniji pogodak u svoju mrežu u istoriji fudbala.

Prvi je postigao Luis Gustavo u 17. minutu, kada je nespretno pokušao da pronađe Pelea, koji nije uložio minimum napora kako bi pokušao da sustigne loptu koju je Gustavo poslao ka njemu, što možete videti na 2:30.

Na 3:0 povisio je Sar, nakon centaršuta Ajnjtrahta po desnoj strani, sa peterca je poslao loptu u svoju mrežu. Nemačka javnost srdačno je pozdravila fudbalere Ajntrahta nakon meča i u superlativu govori o njihovoj igri. Da je ovakav slučaj viđen na našim terenima javnost bi sigurno tražila da lete glave aktera u ovom meču.

Postavlja se pitanje da li UEFA i fudbalska javnost imaju dvostruke standarde za bogate i siromašne klubove, jer da je neki naš tim izašao u kombinovanom sastavu na bilo kom meču gotovo sigurno bi bio predmet osude javnosti, ali i mogućih istraga, takav slučaj nije viđen u ovom meču, već su igrači Ajntrahta dočekani kao nemački heroji.

Dok su promene kvota i smešni autogolovi u „bogatom“ svetu normalna i slučajna pojava, klubovi u Srbiji unapred bivaju osuđeni čime se kalja ionako poljuljani ugled domaćeg fudbala, dokle?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter