Fudbalski savez Bosne i Hercegovine osudio je fudbalera Anderlehta, a razlog svega je tetovaža.

Naime Vranješ istetovirao je lik četničkog vojvode, Momčila Đujića, što se nije dopalo ljdima koji vode tu organizaciju, ali ni jednom delu navijača.


Nije prvi puta da Vranješ u centar pažnje dolazi zbog svoje sklonosti ka tetoviranju. On je svojevreemno tetovirao granice Republike Srpske, i tada je nakon sličih povika, kakvi se sada mogu videti tu tetovažu i prepravio. Međutim izgleda da se u njegovom slučaju istorija ponovila, FS BiH danas se povodm svega oglasio saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

– Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i celoj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza, stoji u saopštenju.