0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BIVŠI ZVEZDIN DEFANZIVAC OTKRIO: Istina je, zvao me je Partizan, i to dva puta!

Objavljeno: 29.11.18 u 17:20

Bivši fudbaler Crvene zvezde dao je veliki intervju za ruske medije u kom je govorio o interesovanju Partizana, Nemanji Matiću, Banetu Ivanoviću, Spartaku iz Moskve…

U karijeri Marka Petkovića mnogo toga je promenjeno odlaskom trenera Masima Karere, pod čijom palicom srpski defanzivac nije previše igrao u Spartaku iz Moskve.

– Nije trener promenjen zbog mene, nego zbog tima. Ja sam samo fudbaler i moram pošteno da obavljam posao, a šef neka izvlači zaključke. Imao sam dobar odnos sa Masimom i nisam uvređen zbog toga što sam malo igrao. Uvek sam davao maksimum. Nekad je Karera bio zadovoljan, nekad ne – rekao je Petković za ruske medije.

– U prvoj godini smo mnogo pričali, u drugoj – manje. Sav problem je bio u ograničenju broja stranaca. Više bih igrao da nije toga. Mada limita ima i u Srbiji. Razumem da je tako lakše dobiti igrače za reprezentaciju.

Priča se da će promeniti klub već ove zime.

– Iskreno, nisam razmišljao o tome. Uvek sam želeo da dokažem da moga da igram ovde u Spartaku. Pritom, niko mi iz kluba nije pomenuo mogućnost rastanka.

Zanimljiv deo bio je i vezan za ranije interesovanje Partizana.

– Da, zvali su me, i to dva puta. Drugi put su se čak dogovorili sa klubom, ali sam razgovarao sa porodicom i opet odbio. Moj otac je navijač Crvene zvezde. Još kao dečaku mi je govorio o istoriji kluba, o meču u Marselju 1991. godine, kada je Zvezda osvojila Kup evropskih šampiona. Znao sam sve o klubu, od detinjstva sam bio navijač, utakmice sam gledao sa tribina – otkrio je Petković.

Interesantan odgovor dao je i vezano za Nemanju Matića i njegovo odbijanje da na dresu ponese ‘cvet maka’ koji odaje počast svim stradalim vojnicima iz Prvog svetskog rada, s tim da su ove godine Britanci tu uvrstili i svoje žrtve NATO bombardovanja u Srbiji, što je bio razlog odluke Matića.

– Više se o tome pisalo u Engleskoj. U Srbiji su samo izrazili poštovanje za njegov fest i pratili šta pišu Britanci. Ne znam šta bih uradio u istoj situaciji, ali svakako poštujem Matićevu odluku. Ne znam iskreno ni šta to tačno znači Englesima. Za neke je simbol žrtava u Prvom svetskom ratu, za druge uspomena na NATO vojnike. Čudno – podvukao je Marko Petković.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter