5
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS UTISCI IZ NAPULJA: Marin je dokazao klasu pod Vezuvom, a ‘orlovi’ su dobili novog desnog beka (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.18 u 20:00

Fudbaleri Crvene zvezde okovani kadrovskim problemima poraženi su od Napolija sa 3:1, ali je viđen napredak u odnosu na mečeva na ‘Parku Prinčeva’ i ‘Enfildu’.

Proleće u Evropi za Zvezdu je čini se u ovom trenutku nemoguća misija, mada ruku na srce posle žreba u Nionu krajen avugsta niko mu se nije ni nadao. Ipak, pobeda nad Liverpulom u Beogradu vratila je veru, ona je sada minimalna jer je crveno-belima potrebna pobeda protiv prebogatog i moćnog PSŽ-a u Beogradu i trijumf Napolija u Liverpulu. Ono što je posle gostovanja u gradu pod Vezuvom jasno da je Crvena zvezda od onog meča u Parizu do ovog u Napulju porasla.

Dobro, ruku na srce prvo poluvreme jučerašnjeg meča nije bilo nikako dobro. ‘Šarena’ odbrana, zbog povreda, nije delovala nimalo dobro, Marko Gobeljić i Srđan Babić pored svog truda nisu uspeli da nadomeste izostanak standardnih Filipa Stojkovića i Vujadina Savića. Prvi gol Mareka Hamšika posle kornera nije smeo da se desi, ali ni previše prostora koji je Dris Mertens dobio u 33. minutu za 2:0. Da nije bilo standardno sjajnog Milana Borjana ko zna kakv bi rezultat bio na kraju prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme donelo je i drugu priču. Ulazak mladog Dejana Joveljić umesto Nikole Stojiljkovića doneo je veliki pomak, iako je Napoli vrlo brzo preko Mertensa povisio na 3:0. Ipak, talentovani napadač je kasnije svojim kretanjem u napadu omogućio prostor da se Marko Marin razigra, a to je bio ‘x’ faktor bolje igre Crvene zvezde. Dodatno je tome pomogao i ulazak Dušana Jovančića umesto Slavoljuba Srnića. Ali, da pređemo na zvezdinog junaka utakmice…

Bez sumnje to je bio Marko Marin, prva zvezda tima, momak koji je doveden kao skupa, ali i kvalitetno pojačanje. Nemac je svojim partijama u Ligi šampiona već opravdao uloženi novac i objasnio javnosti kakva su pojačanja potrebna srpskim klubovima za Evropu. Možda skupa za naše uslove, ali kvalitetna, na nivou koji zahteva Liga šampiona. Upravo je takvo pojačanje Marko Marin, čovek koji je zabeležio do sada tri asistencije i jedan gol u ‘elitnom’ takmičenju gde je srpski šampion igrao protiv giganata kakvi su PSŽ, Liverpul i Napoli. Posle meča od mnogobrojnih navijača našeg tima se čulo ‘eh, kad bi se Marin mogao duplirati’. Asistencija kod gola El Faruda Bena pokazala je koliko magije i kreatinvosti ima u ovom omalenom momku, a na upravi Crvene zvezde je sada da nađe način kako da Marka ostavi još koju godinu na ‘Marakani’ ili bar u budućnosti pronađe pojačanje istog kalibra.

Crvena zvezda jeste izgubila, možda i ostala sa minimalnim šansama za proleće u Evropi, ali je mnogo i dobila, napredak se vidi, a pojedinci su pokazali da imaju snage da se bore sa najboljim fudbalerima planete. Ipak, nije juče samo četa Vladana Milojevića dobila, dobila je i reprezentacija Srbije.

FOTO: FK Crvena zvezda

Desnog beka u dresu Napolija igrao je bivši fudbaler užičke Slobode i Crvene zvezde Nikola Maksimović. Dokazao je popularni ‘Maksa’ da je u odličnoj formi i da iskusni lisac Karlo Anćeloti nije slučajno vratio Srbina u prvi tim. Dao mu je novu ulogu i sa mesta štopera prebacio ga je na desnu aut liniju gde je uz pomoć Insinjea i Mertensa pravio velike probleme odbrani Crvene zvezde. Asistirao je kod prvog gola, imao je još nekoliko dobrih centaršuteva i poslao jasnu poruku ‘sadašnjem’ ili novom selektoru da je ta deficitarna pozicija u reprezentaciji Srbije dobila rešenje. Naravno, prvo u narednih sedam dana bi trebalo rešiti probleme koji su isplivali posle plasmana ‘orlova’ na F-4 Lige nacija.

0
0

5 Komentara

  1. Gledao sam Srnića protiv Radničkog, pa nešto malo sinoć, naravno pratio sam ga i ranije na utakmicama CZ, on jednostavno nije igrač klase za taj nivo, njegove greške direktne,ali i indirektne su doprinijele lošoj partiji u Superligi,a kad sam ga vidio u Napulju na terenu, jasno mi je bilo da je 2:0 nakon 45 minuta odličan rezultat. Svaka njemu čast za trud,ali to je jedino što ima da ponudi,a takvih bi nahvatali po nižerazrednim klubovima na desetine. Osim njega, Rodić pomalo pada sa formom, mada je teško igrati na tom nivou u takvoj ulozi i izdržati fizički i zaobići povrede, što se tiče Jovančića,na svim utakmicima gdje je ulazio vidjela se razlika u igri, smirenost i stajanje na loptu kad je trebalo, prodor, dribling, protok lopti kad se to tražilo, igrač je klase bar za ligu evrope, Borjan je jedan od pet najboljih golmana lige šampiona ove godine, šteta samo što Stojkovića nema mjesecima, kao ni kapitena Savića, to su dva ogromna hendikepa…

    0
    0
    Odgovori
    • „Dejanepd“, uglavnom se slažem sa vašim razmišljanjem osim u onom delu gde govorite o Stojkoviću i Saviću! Mislim da je gospodin Inspektor, u prethodnom tekstu, naveo istinite činjenice o ovoj dvojici! Ali, takođe imam blagi utisak da Milojević ima svoje favorite među igračima Zvezde, a upravo oni ne pružaju ništa!

      0
      0
      Odgovori
  2. „Marko Gobeljić i Srđan Babić pored svog truda nisu uspeli da nadomeste izostanak standardnih Filipa Stojkovića i Vujadina Savića“, stoji u tekstu! Autor ovog teksta je zaboravio samo jednu malu činjenicu a to je da su najlošiji i najsporiji pojedinci utakmice u Parizu bila upravo ova dvojica standardnih prvotimaca Filip Stojković i Vujadin Savić. Filip Stojković je bio toliko dobar da ga je pariski „L’Ekip“ ocenio ocenom 2 (dva), na skali od 1-10?! Prema tome Marko Gobeljić i Srđan Babić nisu bili ništa gori u Napulju od Stojkovića i Savića, kada su igrali u Parizu!

    0
    0
    Odgovori
  3. Sta je uradio Joveljic? Ne znam sta je to doprineo na utakmici. Jeste dobar igrac i mlad je ali nista korisno nije uradio. Vi ga samo hvalite i daleko ce da dogura

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter