2
Domaći fudbal

MAŽIĆ SE OTVORIO: Hrvati su mi srušili snove! Zašto je obrisao aplikacije iz telefona i čuveno pitanje ‘za koga navija’? (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.18 u 10:20

Najbolji srpski arbitar dao je intervju za ‘B92’ gde je otkrio dosta, malo poznatih, detalja iz dosadašnje sudijske karijere.

Milorad Mažić je do sada ostvario gotovo sve svoje snove, osim da sudi finale Svetskog prvenstva u fudbalu, koje mu je ove godine izmaklo zbog učešća Hrvatske u finalu u Moskvi.

– To me svi pitaju. Svakako da me je to udaljilo od suđenja, jer imali smo odličnu utakmicu u četvrtfinalu i videli smo u kom pravcu može da ide. Postoje stvari na koje ne možemo da utičemo. Mi smo gledali uživo utakmicu polufinala Hrvatska-Engleska i svako je imao svoju računicu da bi mogao da sudi taj meč. Posle prvog poluvremena su stvari išle u našu korist, ali posle drugog o produžetaka se sve okrenulo i na kraju je nama bilo jasno da nećemo suditi finale, nije to morao niko da nam kaže – izjavio je Mažić za ‘B92.net’.

Jedino se ne zamera Zlatanu Ibrahimoviću.

– Svi igrači imaju svoj ego, a on je specifičnog mentaliteta, ima balkanske crte i pravi je lider na terenu. Odlično sarađujem sa Ronaldom i Mesijem, moram da vam priznam. Nikada nisam imao sukobe sa njima, niti je to njima dozvoljeno, disciplinska pravila to regulišu – rekao je Mažić i dodao da nikada nije dobio ‘nepristojnu ponudu’.

Istakao je da srpskom fudbalu najviše fali infrastruktura, a mentalitet ima i dobrih i lošijih stvari. Voli da sudi u ‘večitim’ derbijima, a na pitanje ‘za koga navija’, samo se nasmejao:

– To je suvi profesionalizam. Uspeli smo kroz godine da se distanciramo od toga i apsolutno nema navijačke pripadnosti.

Obožava da radi pod pritiskom na najvećoj sceni.

– Možda ja nisam normalan, ali to je za mene najbolji osećaj na svetu.

Interesantan je podatak da ne poseduje aplikacije na svom mobilnom telefonu.

– Obrisao sam ih 2013. godine. Mislim da mi je odvlačilo preveliku energiju. U današnje vreme informisanja, milion je informacija dnevno, ljudi gube fokus, energiju, vreme, a to ne možemo da nadoknadimo. Zato me mlađi sin izveštava, često sam iznenađen koliko je on upućen, a ja nisam koji igrač u kom klubu igra.

Na kraju je Mažić poručio da nije realno da ga vidimo na sledećem Svetskom prvenstvu.

– I Milovan, i Dalibor i ja se osećamo sjajno zdravstveno i pred sobom imamo plan da nam EURO 2020. godine bude poslednje veliko takmičenje kada je reč o sudijskoj karijeri – zaključio je Milorad Mažić.

(Izvor: youtube / B92)

 
0
0

2 Komentara

  1. Da li je tačno da ste bežali od navijača u Karavukovu i da ste se sakrili u obližnji ambar Stevana Stošica 2001 godine? :))

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter