0
Evrokupovi

KAKVA NAJAVA: U Srbiji će se igrati finale Lige šampiona!

Objavljeno: 26.11.18 u 22:28

Srbija bi prvi put od finala sezone 1972/73 mogla da bude domaćin najvećeg klupskog takmičenja u fudbalu na Starom kontinentu.

To su najave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića u sklopu ideje o izgradnji nacionalnog stadiona.

U emisiji ‘Oko’ na Radio televiziji Srbije Vučić je govorio o nacionalnom stadionu čija je izgradnja u planu, a tek nakon što on bude gotov moglo bi doći do pomenute kandidature u UEFA.

– Pored svega što smo napravili izgradićemo i Nacionalni stadion. Prelep će da bude. Moći će da primi 64.000 ljudi, da može da se igra finale Lige šampiona i to ćemo ljudima odmah da obezbedimo za nekoliko godina. Izgradimo stadione u Vranju, Kragujevcu i Leskovcu… Izgradićemo sedam ili osam stadiona u međuvremenu. I Niš će da ima velelepan stadion, i Novi Sad, rekao je predsednik Srbije.

U Beogradu se igralo finale Lige šampiona prvi i poslednji put 30. maja 1973. godine kada je golom Repa Ajaks osvojio evropsku titulu u duelu sa Juventusom. Taj meč je na stadionu Crvene zvezde gledalo 89,484 ljudi.

Aleksandar Vučić je govorio i o kandidaturi Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu.

– Nije lako, ne znam koliko je realno, ali morate da se borite. Da izgradimo infrastrukturu, učestvujemo u ‘utakmici’, biće divno. Razgovarao sam sa Dejanom Stankovićem koji je na poziciji u UEFA, ali nije mi on dao signal, to je bila Ciprasova ideja. Sad Cipras kaže daje moja i ja odmah prihvatam da je moja, ja sam kriv… Ja ću to da guram, borićemo se za to.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter