0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Leverkuzen na krilima Folanda savladao fenjeraša

Objavljeno: 23.11.18 u 22:58

U prvoj utakmici 12. kola Bundeslige blistao je Kevin Foland, najzaslužniji za trijumf Bajera iz Leverkuzena nad Štutgartom od 2:0.

Iako su napadali „farmaceuti“ tokom svih 90 minuta, rezultat je ipak odlučen tek u završnici meča, mada je upravo strelac oba gola mogao da se danas baš proslavi, no nije bio precizan u šestom, potom je Jedvaj na isteku pola sata igre promašio dobru šansu, a naredne dve idu „na dušu“ Folandu, jer je prvo četiri minuta kasnije dobar centaršut propustio da prosledi u mrežu, a u 60. minutu je primio jedan sjajan pas, došao do prostora za udarac, no umesto u mreži lopta je završila preko gola.

Pobrinuo se Foland u 76. minutu da ti njegovi promašaji utiču samo na njegovu poziciju na listi strelaca Bundeslige, ne i na bodovni saldo Bajera, pošto je lep centaršut Haverca uspeo da ubaci u gol, a isti dvojac je u 83. minutu kreirao drugi pogodak, nakon lepog pasa Haverca i realizacije Folanda.

Tim iz Leverkuzena je tako stigao do četvrte pobede, dok Štutgart sa osam poraza zauzima poslednje mesto na tabeli sa osam bodova.

Bundesliga, 12. kolo

Petak
Leverkuzen – Štutgart 2:0 (0:0)
(Foland 76, 83)

Subota
15.30 Augsburg – Ajntraht
15.30 Bajern – Fortuna (D)
15.30 Herta – Hofenhajm
15.30 Majnc – Borusija (D)
15.30 Volfsburg – Lajpcig
18.30 Šalke – Nirnberg

Nedelja
15.30 Frajburg – Vedrer
18.00 Borusija (M) – Hanover

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter