0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VAŽNO JE ZNATI PRED ŽREB: UEFA ima svoja ograničenja, neće moći ‘svako sa svakim’ – Srbija ne može na tzv. Kosovo, ali nije jedina!

Objavljeno: 21.11.18 u 12:40

Kao što je već poznato, u kvalifikacijama neće moći da igra baš svako sa svakim.

Naravno, to se ne tiče timova koji se nalaze u istim kvalifikacionim šeširima.

Već ograničenja UEFA koja su podeljena u četiri kategorije.

OGRANIČENJE – DOMAĆINI

Jedno od onih prvih tiče se Evropskog prvenstva 2020. godine koje će se igrati u više zemalja. Naravno, neće biti slučaj kao u prethodnim godinama gde se organizator direktno plasira na turnir, te će u kvalifikacijama igrati i reprezentacije domaćini. Međutim, u želji da što više domaćina igra na turniru, UEFA je odredila ograničenje te u jednoj kvalifikacionoj grupi neće moći da se nađu više od dve zemlje domaćina.

Evropskog prvenstva 2020. godine igraće se u Azerbejdžanu, Danskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Holandiji, Republici Irskoj, Rumuniji, Rusiji, Škotskoj i Španiji.

OGRANIČENJE – POLITIKA

Države i pojedine takozvane države koje imaju političke nesuglasice takođe neće moći da se nađu u istim kvalifikacionim grupama. Srbija neće moći da igra protiv takozvanog Kosova u kvalifikacijama, ali ni Bosna i Hercegovina koja isto neće moći da igra protiv južne srpske pokrajine.

U istim kvalifikacionom grupama nećemo videti Jermeniju i Azerbejdžan, Španiju i Gibraltar, Rusiju i Ukrajinu.

OGRANIČENJE – DISTANCA

Takođe, države na obodima Starog kontinenta neće moći da imaju daleka putovanja više od jednom u grupi, odnosno samo jedan par ‘dalekih zemalja’ moći će da bude smešten u jednu grupu, a u obzir se uzima udaljenost Azerbejdžana, Islanda i Kazahstana:

Azerbejdžan: sa Gibraltarom, ili Islandom, ili Portugalom

Island: sa Jermenijom, ili Kiprom, ili Gruzijom ili Izraelom

Kazahstan: sa Andorom, ili Engleskom, ili Francuskom, ili Farskim Ostrvima, ili Gibraltarom, ili Islandom, ili Maltom, ili Severnom Irskom, ili Portugalom, ili Republikom Irskom, ili Škotskom, ili Španijom, ili Velsom.

OGRANIČENJE – ZIMSKI USLOVI

Maksimalan broj reprezentacija u grupi koje imaju rizik od zimskih uslova u većem delu godine jesu dve. Pod pomenute zemlje smatraju se Belorusija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter