1
Fudbal

LIGA NACIJA: Crna Gora kroz iglene uši opstala u C diviziji, Portugalci remijem do plej-ofa

Objavljeno: 20.11.18 u 22:54

Današnjim utakmicama stavljena je tačka na grupnu fazu Lige nacija.

A divizija dobila je poslednjeg učesnika plej-ofa, pošto će se pored Engleske, Švajcarske i Holandije za titulu boriti i Portugalci.

Oni su remizirali sa Poljskom i kao prvoplasirani obezbedili mesto u doigravanju, dok će Poljaci naredno izdanje Lige nacija, uz Hrvatsku, Island i Nemačku, igrati u B diviziji, pa tako predstavljaju potencijalnog rivala našoj reprezentaciji.

Strelci su bili Milik sa penala u 66. za Poljake, dok je Portugalcima prednost u 34. doneo Silva.

Šveđani su u direktnom duelu sa Rusima došli do pobede od 2:0 pred svojim navijačima golovima Lindelofa u 41. i Berga u 72. minutu, i tako obezbedili plasman u A diviziju, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Danskom i Ukrajinom. 

Sa druge strane, u C diviziju ispali su Slovačka, Turska, Severna Irska i Republika Irska.

U C diviziji Crna Gora je nakon minimalnog poraza od Rumunije za dlaku uspela da opstane, pošto je tek za jedan gol imala bolju gol razliku od Kipra, pa će i naredne godine igrati u trećem rangu takmičenja.

Škoti su pobedom nad Izraelom 3:2 obezbedili prvo mesto, i to nakon što su gubili golom Kajala 1:0, potom do kraja prvog dela meča preokrenuli preko Foresta u 34. i 43. minutu, upravo je Forest u 64. pogodio za 3:1, pa je pogodak Zahavija samo ublažio poraz Izraela.

Tako će u B diviziji Škoti igrati uz Srbiju, Finsku i Norvešku, a u D diviziju su ispali Albanija, Litvanija, Estonija, Slovenija i Kipar kao najslabija trećeplasirana ekipa C divizije.

 Kada je u pitanju najslabija, D divizija, Malta i Farska Ostrva su remizirali 1:1, dok je samoproglašena republika Kosovo odnela pobedu nad Azerbejdžanom 4:0.

U C diviziju plasirale su se ekipe Makedonije, Belorusije, Gruzije i samoproglašene republike Kosova.

Liga nacija, 6. kolo

A divizija

Portugal – Poljska 1:1 (1:0)
(Silva 34 – Milik 66)

B divizija

Švedska – Rusija 2:0 (1:0)
(Lindelof 41, Berg 72)

C divizija

Škotska – Izrael 3:2 (2:1)
(Forest 34, 43, 64 – Kajal 10, Zahavi 75)

Kosovo – Azerbejdžan 4:0 (1:0)
(Zeneli 2, 50, 76, Rahmani 61)

Malta – Farska Ostrva 1:1
(Korbolan 4 – Jensen 3)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter