0
Evropske lige

NEKI NOVI BAJERN: Od srpskog vunderkinda do francuske zvezde, Riberi i Roben odlaze u istoriju…(VIDEO)

Objavljeno: 19.11.18 u 18:30

Da je nešto ‘trulo’ na ‘Alijanc areni’ odavno je jasno, a trio u upravi Bavaraca Henes-Rumenige-Salihamidžić uveliko radi na projektu ‘novi Bajern Minhen’.

Dovoljno je reći da Bavarci u naredna dva prelazna roka spremaju oko 200 miliona evra za pojačanja. To znači da se sprema kompletna rekonstrukcija igračkog kadra, možda je bolje reći podmlađivanje. Tačnije, ne bi to bila kompletna promena tima, već odlazak onih najstartijih, veterana koji više ne blistaju na terenu. Kada to napišemo onda mislimo na krila Arijena Robena i Frenka Riberija, to jest defanzivce Havija Martineza i Brazilca Rafinju.

Oni koji bi sigurno ostali su kapiten Manuel Nojer, njegova zamena Sven Ulrajh, mladi štoper Niklas Zule, desni bek Džošua Kimih, pristigli Leon Gorecka, plejmejker Tijago Alkantara, vezista Korentin Toliso, krila Kingsli Koman i Serž Gnabri i iskusni štoper Mats Humels. Na ovom spisku nema zvezda poput Davida Alabe, Žeroma Boatenga, Renata Sančeza, Hamesa Rodrigeza, Tomasa Milera i Roberta Levandovskog. To su igrači koji su Bajernu mnogo dali, ali čini se da je vreme za rastanak. Nema sumnje da će recimo Robert Levandovski biti zacrtan kao napadač za naredni period, ali nije nemoguće da u slučaju dobre ponude (pominje se Real Madrid) ipak bude pušten. Tako bi Bajern dobio veliki novac za iskusnog napadača, a mogao da dovede mlađeg naslednika koji bi se uklopio u plan moćnog Bajerna koji bi do 2023. godine trebalo da postane šampion Evrope. Slična priča je i sa Žeromom Boatengom (pominje se PSŽ), Tomasom Milerom, Davidom Alabom…

Kada je reč o pojačanjima, prva želja trija Henes-Rumenige-Salihamiidžić je Nabil Fekir iz Liona. Francuz je prerastao ‘lavove’ i vreme je za korak više u karijeri. Sada se postavlja pitanje hoće li se to dogoditi u januaru ili tek u junu. Bajern je navodno spreman da plati 60 miliona evra i tako reši pozicije na kojima danas igraju vremešni Riberi i Roben. Druga želja na ‘Alijanc areni’ je Aron Remzi. Vezista Arsenala ne želi da produži ugovor sa ‘tobdžijama’, te se uveliko spekuliše da će u junu kao slobdan igrač u Bavarsku. Treća želja je Srbin Luka Jović, Niko Kovač i Karl Hajnc Rumenige vide ‘srpskog Falkaa’ kao novog Roberta Levandovskog. Projekat golgetera ne za 2023. godinu nego i dalje.

Takođe, neki novi klinci već kucaju na vrata ‘Alijanc arene’. Pre svih Alfosno Dejvis, krilni napadač, koji će 1. januara stići iz MLS lige, tačnije Vankuvera. Bajern je 18-godišnjaka doveo za 10 miliona evra i od njega se očekuje da u naredne dve-tri godine eksplodira, kao što je to uradio Džejdon Sančo u Borusiji iz Dortmunda. Projekat za budućnost su još Kamerunac Frank Evina (18), Nemac Oliver Batista Majer (18) i austrijski štoper Flavijus Danilijuk (17).

Bajern Minhen sprema tim za budućnost, ali još jedno pitanje muči navijače, da li će deo projekta ‘Bajern 2023’ biti i trener Niko Kovač

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter