Crvena zvezda je ove sezone pokazala da može da se nosi sa najvećim evropskim klubovima kada je igra u pitanju, ali su se crveno-beli odlučili na još jedan bitan korak.

Šampion Srbije je rešio da na novi nivo digne i infrastrukturu.


Uređenje zapadne tribine, instaliranje novih i savremenijih kapija na ulazima, ali i najbitnije – grejanje terena. Stadion Crvene zvezde će dobiti ono što imaju gotovo svi najpoznatiji stadioni na svetu, a teren bi zagrejan po prvi put trebalo da bude na utakmici sa PSŽ-om 11. decembra.

– Radimo u hodu, a glavni neprijatelj su nam kratki rokovi. Uprkos ograničenom vremenu svi radovi odvijaju se po planu. Uprava kluba imala je razumevanja i viziju, ispunjeni su svi zahtevi UEFA i na stadionu su obavljeni istorijski pomaci po pitanju infrastrukture i uslova u kojima će publika gledati fudbalske priredbe. Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa Pari Sen Žermenom. Za nekoliko dana predstoje tople probe. Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok ne ne završe još dva istorijska poduhvata: izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara satoplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo, izjavio je za klupski sajt Milorad Ćorović, direktor stadiona ‘Rajko Mitić’.

Ćorović je poručio da će uskoro na stadionu biti postavljene i nove kapije koje su ove nedelje stigle u Ljutice Bogdana.

– U ponedeljak ćemo početi sa postavljanjem najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu. Radi se o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu. Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta, dodao je direktor stadiona, ali tu nije kraj inovacijama:

– Planirana je i izgradnja skaj bokseva na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou Delije, gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo.

Radno će biti i iza južne tribine:

– Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude takođe realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omldinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA