1
Fudbal

‘LUDNICA’ NA VEMBLIJU: Engleska šokirala Hrvate u finišu, Kramarić ‘izbacao’ celu odbranu Albiona i postigao gol kao iz igrice – ali je Hrvatska ispala! (VIDEO)

Objavljeno: 18.11.18 u 16:53

Teško da je mogao na bolji način da počne današnji program utakmica Lige nacija.

Engleska je u diviziji A rezultatom 2:1 porazila Hrvatsku i tako osvojila prvo mesto u grupi 4, te se plasirali u plej-of – dok će se Hrvati u nastavku Lige nacija takmičiti u B diviziji.

Nakon prvog poluvremena u kojem je bilo dosta prilika, ali nijedan gol, usledilo je drugo u kom su viđena čak tri pogotka. Na maestralan način je Andrej Kramarić doneo prednost Hrvatskoj na Vembliju. Napadač Vatrenih se našao u izglednoj poziciji, ali umesto da iz prve šutne, odlučio se za dribling, i to ne jedan. Nekoliko igrača Engleske je u neposrednoj blizini gola Pikforda na zemlju bacio Kramarić, i tačno u momentu kada se činilo da je preterao i da od ozbiljne prilike neće biti ništa, postigao je gol.

Nakon toga je Sautgejt krenuo na sve ili ništa. U razmaku od desetak minuta je na teren poslao Dele Alija, Hese Lingarda i Džejdona Sanča, što se veoma brzo isplatilo.

Agilniji pristup urodio je sa dva brza gola koja su Engleskoj donela verovatno i najbitniji trijumf u ovoj fazi Lige nacija.

Ali kakvih je to poslednjih desetak minuta meča bilo…

U 78. minutu aut sa desne strane i daleko bacanje lopte u kazneni prostor, ona se odbijala od igrača Albiona i na kraju došla do Harija Kejna na drugoj stativi. Špic Totenhema nije uspeo da je dobro zahvati, te se ona sporo kretala ka golu, i pitanje je da li je uopšte išla ka mreži hrvatskog golmana, ali se na pravom mestu našao Lingard koji je doneo izjednačenje.

A onda, neverovatna završnica. Stopostotnu šansu na drugoj strani sprečava fudbaler Mančester Junajteda koji sa gol linije izbacuje pokušaj Hrvata kraj matiranog Pikforda.

Hrvatska je matirana u 85. minutu. Čilvel je neposredno nakon opasne situacije pred golom Engleske, maestralno poslao loptu pred gol Hrvatske gde je u padu, klizeći, Kejn uspeo da zakači loptu vrhom kopačke i pošalje je iza Kalinića za sva tri boda.

LIGA NACIJA, rezultati:

A divizija,

Liga A:

Engleska – Hrvatska 2:1 (0:0)
(Lingard 78, Kejn 85 – Kramarić 57)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Englezi su i bili bolji za taj gol,ali normalno nisam mogao da navijam ni za jedne ni druge.Nego jedan detalj mi je zapao za oko,igralo se sa nike loptom iz p.lige a ne sa adidasovom koja je napravljena za ligu naciju.Englezi,moze im se

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter