0
Fudbal

FOTO: HOT SPORT

LIGA NACIJA: Šveđani šokirali Turke u gostima i poslali ih u ‘C’ ligu, ‘petarda’ tzv. Kosova na Malti

Objavljeno: 17.11.18 u 20:02

Odigrana su još tri meča u Ligi nacija, a u Turska je na svom terenu poražena od Švedske što je šalje u ‘C’ Ligu nacija.

Očekivao se tvrd meč u Konji ove večeri, možda za nijansu više trijumf Turske i opstanak u ‘B’ Ligi nacija, ali je sva tri boda na sever Evrope odnela Švedska, u svom stilu.

Onako kako su eliminisali Italijane u baražu za Svetsko prvenstvo, zatim i prošli grupu i osminu finala na Mondijalu, tako su danas pametnom igrom, na ‘tuču’ dobili i Tursku u gostima.

Jedini gol stigao je iz penala u 71. minutu, a strelac je ponovo bio Grankvist, ali to nije bila jedina šansa do tada za goste. Berg i ekipa su imali nekoliko prilika i promašaja, sve dok najiskusniji nije doneo zlata vredan gol.

U samom finišu su i Turci imali svoje šanse, pokušavali su Tosun, Unger, Čalhanoglu i ostali, ali su na kraju samo zaradili zvižduke svojih navijača zbog partije koju su pružili.

U ‘D’ Ligi nacija, tzv. Kosovo je upisalo najubedljiviju pobedu, pošto je sa 5:0 savladalo Maltu u gostima, dok je njihov rival za ulazak u ‘C’ Ligu, selekcija Azerbejdžana lako savladala Farska Ostrva sa 2:0. U poslednjem kolu, za tri dana, upravo Kosovo i Azerbejdžan će odlučiti o novom učesniku C’ Lige nacija.

‘B’ LIGA NACIJA

Grupa 2:

Turska – Švedska 0:1 (0:0)
(Grankvist 71 p.)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

‘D’ LIGA NACIJA

Grupa 3:

Azerbejdžan – Farska Ostrva 2:0 (2:0)
(Nazarov 18, Madatov 28)

Malta – Kosovo 0:5 (0:1)
(Muriki 15, Kololi 70, Avdijaj 78, 80, Rašika 86)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter