0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

LUKA STOJANOVIĆ: Na Brdu se igra najlepši fudbal, još je rano da pričamo o Evropi

Objavljeno: 15.11.18 u 18:16

Sa dve vezane pobede ekipa Sime Krunića otišla je na zasluženi odmor, pred nastavak ‘bitke’ u jesenjem delu Superlige Srbije.

Krizu u koju su upali ispadanjem iz kupa od Mlaosti iz Lučana, te mininalnog poraza u Surdulici od Radnika, Brđani su prekinuli na najbolji mogući način.

Najpre je u derbiju kola na Banovom brdu osvojen bod protiv Partizana, potom je Čukarički slavio protiv Mladosti u Lučanima, a u prethodnoj rundi je koplja na svom terenu položio Zemun. Krenuo je vezista Brđana Luka Stojanović od učinka u prethodnih 16 kola superligaškog karavana.

– Lično sam zadovoljan, mislim da i svi klubu razmišljaju na taj način. Do kraja kalendarske godine imamo još pet utakmica, u opticaju je 15 bodova. Ne treba da budemo lažno skromni, želja nam je da u tih pet mečeva uzmemo što više bodova, te da u narednu godinu uđemo sa što bolje pozicije počeo je Stojanović priču za klupski sajt.

U dosadašnjem delu sezone ovaj vezista postigao je pet i namestio još tri pogotka.

– Taj poraz od Lučana nas je malo poremetio, došla nam je utakmica u veoma nezgodnom periodu, neki igrači su jednostavno morali da odmore. Nismo odmah posle poraza reagovali kako treba, poraženi smo i u Surdulici, na teškom terenu, mada je ta utakmica mogla lako da pređe i na našu stranu. Ipak, pokazali smo da smo zreo tim, pre svega u glavama, već u duelu protiv Partizana. Dobili smo tada na samopouzdanju, a potom smo sve materijalizovali pobedama na najtežem gostujućem terenu u Lučanima, u fantastičnoj utakmici, te u Zemunu. Tamo smo posle vođstva od 1:0, drugim golom rutinski ‘zatvorili’ utakmicu.

Naglasio je Stojanović da sve urađeno sada ‘pada u vodu’, te da on, ali i ekipa, razmišljaju samo o onome što ih očekuje.

– Jedino merilo i ono što gledamo je svaka sledeća utakmica, bilo da je protivnik Rad ili bilo koji drugi tim. Samo takav pristup se pokazao kao ispravan. Činjenica da smo druga najefikasnija ekipa u Super ligi čini me srećnim, zadovoljstvo je veće s obzirom da igram na poziciji plejmejkera u timu. Uvek je zadovoljstvo dati gol, ili asistirati, moja je želja da tako pre svega pomognem timu, kazao je on, pa dodao:

– Napadački stil igre je onaj koji Čukarički gaji ove sezone, imamo dosta šansi na svakoj utakmici, eto samo u Surdulici nismo uspeli da zatresemo mrežu rivala. Ako nam pritom i odbrana pomogne, ne primi golove iz polušansi, daleko smo bliži pobedi u bilo kojoj utakmici. Pored svega toga, Čukarički je zanimljiv za gledanje, na Banovom brdu se igra možda i najlepši fudbal. Uputio bih poziv i publici, kvalitet imamo, igramo na gol više, zaista ima šta da se vidi na našim mečevima.

Cilj kluba sa Banovog Brda pre početka sezone bio je plasman u evropsko takmičenje, a Stojanović smatra da je još rano govoriti o tome.

– Evropa na Brdu? U ovom trenutku to je još daleko što se mene tiče, imamo 19 utakmica do kraja. Svaka velika ekipa gleda, kao što sam već rekao, iz utakmice u utakmicu. I kad dođe kriza, potrebno je da se ona brzo prebrodi, te da se igra konstantno dobro. Ne treba zaboraviti da nas čeka i plej-of i podela bodova, pa ne želimo da gledamo toliko unapred. Opet, sa druge strane, za sada da kupimo bodove, liga je zanimljiva, a pritom se prvih četiri-pet ekipa već izdvojilo.

Napomenuo je Luka Stojanović i da je moguće da će uslediti odlasci tokom zimske pauze.

– To je sve rezultat dobrih igara kluba, mnoštvo mladih igrača privuklo je pažnju ove sezone. To je ujedno i potvrda da smo uradili pravu stvar sa dosadašnjim rezultatima. Naredni rival je Rad, do tog meča ima još sasvim dovoljno vremena.

U prvom delu sezone Čukarički je lako slavio na Banjici, sa 3:0, strelac jednog od tih golova bio je i Luka Stojanović.

– Odigrali smo odlično tada, a oni su u međuvremenu zamenili trenera, poznajem metode rada Kize Milinkovića, smatram da je to za njih veliki gubitak. Njihov položaj na tabeli i rezultati nam ne dozvoljavaju da se opustimo, ali igramo na domaćem terenu i imamo velike šanse za tri boda. Mnogo bi nam značilo da mini ciklus od pet utakmica počnemo pobedom, zaključio je Luka Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter