Veliku pažnju javnosti izazvalo je pisanje nemačkog ‘Špigla’ da je izraelski menadžer Pini Zahavi zaradio skoro 12 miliona na transferima Lazara Markovića.

U pitanju su bili prelasci iz Partizana u Benfiku, te iz tog kluba u redove Liverpula, a sve ovo desilo se pre šest, odnosno četiri godine.


Čovek koji je za vreme ovih transfera vodio klub oglasio se danas i progovorio o saradnji sa agnecijom ‘Leiston Holings’. On je rekao da je odličan posao završena kada je Marković u pitanju, jer je bio prodat za sedam miliona, uz ostanak na još godinu dana u Humskoj.

– Najbolji transfer u istoriji Partizana! U Lazara, maltene, nismo uložili ni dinar, a prodali smo ga za 7.000.000 evra. Sjajan momak i fudbaler, ne razumem zašto ne igra u velikom klubu. Možda bi za njega bilo najbolje da se, bar na kratko, vrati u Partizan. Znate li šta je on za ovu ligu? Sedmica na lotou, rekao je Đurić za ‘Sportski žurnal’.

Na pitanje da li je agencija ‘prala’ novac preko ovih transfera, on je odgovorio:

– Šta je ta agencija posle radila, to ne me interesuje. Krajnje korektno smo sarađivali. Izuzetno kvalitetni transferi. Partizan je profitirao. Šta je Pini posle radio, stvarno me ne interesuje.

FOTO:STARSPORT

Pored Markovićevog transfera, pominje se i transfer Danila Pantića, za čijih je pedeset odsto ugovora plaćeno 1.7 miliona evra.

– E, tu se barata pogrešnim činjenicima. Ne sećam se, uopšte, tog transfera. U to vreme nisam ni bio u Partizanu. Pantić je otišao u doba aktuelne uprave, rekao je Đurić, pa dodao:

– Pokušavao sam na sve načine da sa Pantićem produžim ugovor. Otac nije hteo, bio je nekorektan. Znate li kad bih ga ja vratio u Partizan? Nikad.

FOTO: STARSPORT