2
Evrokupovi

UEFA GUBI BITKE: Bogati joj rekli ‘NE’!

Objavljeno: 11.11.18 u 18:00

Hoće li doći do razdora u evropskom fudbalu je glano pitanje kojim se bave ljubitelji najvažnije soredne stvari na svetu, jasno je da situacija za ‘siromašne’ nije dobra.

Bogati su najavili ocepljenje od UEFA i formiranje Superlige Evrope od 2021. godine. To znači da bi Liga šampiona otišla u prošlost, ali je danas Evropska kuća fudbala najavila borbu. Naime, pošto je za mogući raskol jedini krivac novac, UEFA je želela da od sledeće godine napravi jednu veliku promenu. Ona glasi da se utakmice Lige šampiona igraju vikendom, a domaća prvenstva preko nedelje. Tako bi posete na stadionima bile veće, a samim tim i zarada UEFA.

Ipak, odgovor najbogatijih klubova Real Madrida, Barselone, Juventusa, PSŽ-a, Mančester junajteda, Čelsija, Bajerna i ostalih bio je jasan – ‘NE’. Tako je UEFA izgubila prvu bitku protiv bogatih. Utakmice će se, bar za sada, igrati utorkom i sredom od 18.55, to jest 21 čas.

Zato su sada svi pogledi upereni ka Dablinu i 3. decembru za kada je zakazan kongres UEFA. Prva tačka biće uvođenje VAR sistema u evropska takmičenja, osnivanje Kupa pobednika kupova i treća unapređenje Lige šampiona, kako bi ‘bogati’ najzad bili zadovoljni.

0
0

2 Komentara

  1. Mnogo lako, izbaci te klubove iz svih takmicenja. Zabraniti igranje i u nacionalnim ligama pretnjom po reprezentaciju. Zabraniti im transfere, ko im proda igraca automatski je diskvalifikovan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter