0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan lako izašao na kraj sa Radnikom, Čukarički ubedljiv protiv Zemuna

Objavljeno: 10.11.18 u 14:55

U terminu od 13 časova odigrane su četiri utakmice 16. kola Superlige Srbije.

Partizan, Bačka i Čukarički upisali su po tri boda, dok su Mačva i Spartak osvojili po jedan.

Igrači Partizana opravdali su ulogu favorita i na svom terenu sa dva gola savladli Radnik iz Surdulice. U 29. minutu igre posle akcije Nikolića i Pantića, zicer Rikarda Gomeša nogom je skinuo golman Vasilijević. Nakon ovog napada trener crno-belih bio je prinuđen da zbog povrede sa terena izvede Danila Pantića, kojeg je zamenio Nebojša Kosović. Krajem prvog poluvremena crno-beli su stigli do vođstva, a nakon sjajnog pasa u prostor Jankovića, mrežu je pogodio Rikardo Gomeš.

Do dupliranja prenosti igrači Partizana mogli su da dođu u 48. minutu igre, ali je sa manje od pet metara nakon pasa Marka Jankovića, gol prebacio Nemanja Nikolić. Konačan rezultat ove utakmice pogotkom u 89. minutu igre Đorđe Ivanović postavio je golom.

FOTO: STARSPORT

U ostalim duelima danas, Bačka je na svom terenu savladala Voždovac. Domaća ekipa do pobede je stigla u prvom minutu nadoknade, strelac je bio Radunović. Desetak minuta pre toga penal za Bačku nije iskoristio Makarić. Subotički Spartak i Mačva podelili su bodove, bez postignuto gola na utakmici koja se igrala u Šapcu.

Fudbaleri Čukaričkog ostaju i nakon ovog kola u vrhu tabele, a oni su u ‘malom’ gradskom derbiju savladali Zemun. Ekipa Sime Krunića slavila je ubedljivim rezultatom do 3:0. Golove za tim sa Banovog Brda postigli su Ovusu, Ognjen Mudrinski i Asmir Kajević.

FOTO: STARSPORT

 

Superliga Srbije, 16. kolo

Petak

Proleter – Radnički (N) 1:2 (1:0)
(Čović 14 – Haskić 68pen, Lambulić 69a.g.)

Subota

Bačka – Voždovac 1:0 (0:0)
(Radinović 90+1)

Mačva – Spartak (S) 0:0

Partizan – Radnik 2:0 (1:0)
(Gomeš 43, Ivanović 89)

Zemun – Čukarički 0:3 (0:1)
(Ovusu 28, Mudrinski 74, Kajević 79)

15.00 Dinamo (V) – Crvena zvezda
16.00 Mladost – Vojvodina
18.00 Rad – Napredak

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter