0
Evrokupovi

FOTO: Screenshot

STERLING SVE PROMENIO: UEFA ne čeka sledeću sezonu da bi uvela VAR, već će to biti mnogo ranije!

Objavljeno: 09.11.18 u 19:39

Simuliranje fudbalera Mančester sitija nateralo je čelnike UEFA da mnogo ranije krenu u akciju.

Rahim Sterling razočarao je mnoge navijače na svetu zbog penala koji je ‘nad njim dosuđen’ u meču Mančester sitija i Šahtjora, iako ga protivnički igrač nije ni dotakao, čak bio ni blizu, već je Englez šutnuo nogom u zemlju i spotakao se.

Smejao mu se čak i Pep Gvardiola, ali Sterling nije imao herca da odmah prizna grešku sudije, već je to učinio nakon meča kada su ‘građani’ slavili trijumf od 6:0.

Taj događaj je promenio mišljenje UEFA, čiji čelnici prema navodima ‘BBC-ja’ razmatraju mogućnost da već od februara uvedu VAR tehnologiju u svoja takmičenja.

Sastanak Izvršnog komiteta Evropske kuće fudbala održaće se početkom decembra i tada će predlog biti da video asistencija bude dostupna sudijama već od nokaut faza evropskih takmičenja ove sezone.

Jedini problem moglo bi da bude tehničko uvođenje ove tehnologije na sve stadione, biće različitih mišljenja, ali je realna opcija da VAR zaživi već od februara.

Dosadašnji plan UEFA bio je da VAR ‘debituje’ pod njihovim okriljem u Superkupu Evrope 2019. godine, zatim od nokaut faze Lige šampiona u sezoni 2019/2020, a onda i grupne faze Lige Evrope od sezone 2020/2021.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter