0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Igrači moraju da shvate težinu dresa koji nose!

Objavljeno: 09.11.18 u 13:32

Pomoćni trener Vojvodine Radovan Krivokapić izjavio je da igrači njegovog tima napokon moraju da shvate kolika je težina dresa “stare dame”, označivši to kao glavni preduslov za bolje rezultate u nastavku sezone.

U 16. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Mladosti u Lučanima. U prethodnom kolu, Voša je u derbiju poražena od ekipe Partizana u Beogradu, čime je prekinula niz od tri uzastopne pobede, ali igra koju su crveno-beli prikazali protiv Beograđana može da ih ohrabri pred još jedno teško i neugodno gostovanje.

Prema rečima pomoćnog trenera Vojvodine Radovana Krivokapića, “staru damu” u Lučanima očekuje disciplinovan i organizovan domaćin, koji u svakom trenutku dobro zna šta hoće.

– Kada se spomene Mladost iz Lučana, nekako svi pomislimo na njihovog trenera, koji obično izbija u prvi plan i izuzetno dobro prenosi energiju na svoj tim. Radi se o ekipi koja je dosta dobro organizovana, čvrsta, ima disciplinu u igri i jako je neugodna na svom terenu. Pred nama je jedan težak zadatak, jer igraćemo protiv ekipe koja daje jako mnogo golova, ali isto tako ih i prima, te ćemo se potruditi da iskoristimo te nedostatke u njihovoj igri – kaže Krivokapić.

Što se tiče crveno-belih, on smatra da forma Vojvodine ide uzlaznom putanjom, ali…

– Mislim da ima pomaka u našoj igri, pogotovo posle ove poslednje utakmice protiv Partizana, gde nas raduje činjenica da smo u većem delu meča bili bolji rival, ali nam nedostaje taj rezultat. Suština svega jeste to da napokon moramo shvatiti težinu kluba u kojem se nalazimo i dresa koji nosimo, jer mi smo Vojvodina i tako treba i da se ponašamo. Sutra kada izađemo na teren u Lučanima, to treba da učinimo sa razmišljanjem da želimo da pobedimo i osvojimo tri boda, jer samo tako možemo da napredujemo i budemo sve bolji, odnosno da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto. Onaj ko ne misli tako, ne treba ni da putuje u Lučane. Možda sam dosadan što to često ponavljam, ali svi u klubu, od igrača do članova stručnog štaba, moramo da shvatimo da smo u Vojvodini – ističe Krivokapić.

Zbog povrede zadobijene na meču protiv Partizana, za Vojvodinu protiv Mladosti neće moći da nastupi vezista Milan Đurić (31), kao ni ranije povređeni Diamantis Huhumis (24), Aleksandar Mirkov (22) i Nikola Srećković (22).

Do kraja jesenjeg dela sezone, ostalo je da se odigra još šest kola, a Vojvodina se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli.

– Ovo nije Vojvodina kakvu svi želimo da vidimo i očekivanja su mnogo veća. Po mom mišljenju, od kako je ovaj stručni štab stigao u klub, sve ide na bolje, ali jako sporo. Zato treba sačekati kraj prvog dela sezone, pa da onda podvučemo crtu, analiziramo sve i vidimo gde smo. Tek onda ćemo moći da kažemo da li je ovo bila uspešna ili neuspešna polusezona – naglašava Krivokapić.

Kao jedan od glavnih problema u igri Vojvodine ove jeseni pokazala se neefikasnost, s obzirom na to da su crveno-beli u 15 odigranih kola postigli samo 14 golova.

– Ima istine u tome, jer nedostaju nam golovi, ali ono što bih apostrofirao kao glavni nedostatak ove ekipe jeste baš ono što sam već spomenuo, a to je da igrači ne shvataju dovoljno gde se nalaze i šta znači Vojvodina. Takođe, na dosadašnjim utakmicama, uvek smo bolje igrali u drugom poluvremenu. Nekako uvek u to prvo poluvreme uđemo sporo, možda ni ne verujemo da od prvog minuta možemo da “lomimo” rivala, treba nam dosta vremena da uđemo u ritam i to su, po mom mišljenju, nedostaci koje imamo u ovom trenutku. Ovaj stručni štab nije selektirao ekipu, već smo zatekli to što smo zatekli. Sa igračima radimo najbolje što možemo i izvlačimo maksimum iz njih, ali ne možemo da uđemo u njihove glave. To je jedan od problema na kojima treba da radimo u budućnosti – rekao je Krivokapić.

Meč između Mladosti i Vojvodine igra se sutra na stadionu u Lučanima, sa početkom u 16 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter