Fudbaler Los Anđeles Galaksija Zlatan Ibrahimović odbacio je danas mogućnost prelaska na pozajmicu u neki evropski klub u januarskom prelaznom roku.

Ibrahimović je završio svoju prvu sezonu u američkoj MLS, a postigao je 22 gola u 27 utakmica i imao je 10 asistencija.


Švedski napadač ima ugovor i za narednu godinu, ali nije sigurno da li će ostati. On je rekao da nije zainteresovan za povratak u Evropu na pozajmicu, kao što su to činili brojni igrači kada se završi sezona u MLS, među kojima i Dejvid Bekam, Lendon Donovan, Robi Kin i Džermejn Defo.

– Ako sam u Galaksiju, onda sam fudbaler Galaksija. Ne idem u inostranstvo da radim takve stvari, pozajmice i sve to… To mi ne treba. Ako pripadam jednom klubu, onda ostajem u jednom klubu. Koncentrišem se na taj klub i posvetim mu svu pažnju, tako da ne razmišljam o pozajmici – rekao je Ibrahimović, preneli su britanski mediji.

Galaksi nije uspeo da se plasira u plej-of, nakon što je protiv Hjustona ispustio dva gola prednosti (2:3). Ibrahimović je rekao da želi da se Galaksi bori za titulu, ako odluči da ostane i drugu sezonu u Los Anđelesu.

– Ako ću da se vratim, želim da se borim za trofej. Nisam tu na odmoru, tu sam zbog izazova. Želim da osetim da imam šansu da budem najbolji u MLS moj tim, ne ja, pošto sam ja najbolji. Dugoročno, ne znam kako će izgledati. Ovo je novo za mene, tu sam šest ili sedam meseci – naveo je 37-godišnji napadač.

On je rekao da uprava kluba zna njegove želje i zahteve, kao i da je rukovodstvo pozitivno i da su pomogli njemu i njegovoj porodici u svemu.

– Možemo da kažemo da nisam zabrinut – dodao je Ibrahimović.

Upitan kada očekuje da će se rešiti situacija, Ibrahimović je odgovorio: ‘Što pre’.

Predsednik Galaksija Kris Klajn rekao je da je u planu da Ibrahimović ostane i sledeće sezone.