5
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Proleter v Crvena Zvezda Novi Sad, 01.11.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SLS: Zvezdina serija se nastavlja, crveno-beli bolji od Proletera na Karađorđu

Objavljeno: 03.11.18 u 16:56

Fudbaleri Crvene zvezde potvrdili su da su u ovom momentu najbolja ekipa u zemlji pobedom nad novosadskim Proleterom na stadionu „Karađorđe“ rezultatom 2:0, autogolom Andrejevića u 9. i pogotkom Bena u 56. minut.

Zvezda je do prednosti stigla praktično iz prve ozbiljnije akcije. Centrirao je Ebesilio nakon pasa u prostor i lepog prodora po desnom krilu, lopta je umesto do Pavkova stigla do Andrejevića, ali je štoper domaćeg sastava nespretnom reakcijom zatresao mrežu svog tima za 1:0.

FOTO: STARSPORT

Nije bilo prilika, ali jeste velikog broja prekršaja, pa smo do prvog uzbuđenja čekali do 35. minuta, kada je Tanasin centrirao, a Vujaklija uputio šut ka golu Zvezde koji je Popović uspeo da ukroti.

Imali su do kraja prvog dela domaći još dve šanse, ali su Novaković posle centaršuta glavom, te Čolović iz slobodnog udarca bili neprecizni, pa je Zvezda na poluvreme otišla sa golom prednosti.

 

Po povratku sa odmora prva je pripretila Zvezda, no udarac Stojkovića Vesić je sjajno odbio u korner. Sa druge strane, u 53. minutu Čović je prebacio gol iz slobodnog udarca, potom je i Vujaklija centrairo a Čović glavom šutirao preko gola. 

Već u narednom napadu Crvene zvezde duplirali su gosti vođstvo. Čaušić i Marin su organizovali lepu akciju, izbacio je Zvezdin Nemac Stojkovića, usledio je lep povratni pas ka Benu, koji je loptu samo „bocnuo“ i doneo crveno-belima drugi gol.

FOTO: STARSPORT

U 70. minutu Proleter je mogao da smanji ali Šćepanović nije lepo zahvatio loptu sa peterca, da bi devet minuta kasnije nakon Čolovićevog centaršuta Čović uputio loptu ka golu Zvezde, ona je i završila u mreži, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Vujaklija.

Do kraja meča nije bilo uzbuđenja, pa su crveno-beli stigli do 14. pobede od 15 odigranih mečeva.

Superliga Srbije, 15. kolo

Subota:

Proleter (NS) – Crvena zvezda 0:1
(Andrejević autogol 9, Ben 56)

16.00: OFK Bačka – Radnički (Niš)

16.00: Radnik – Dinamo (Vr)

16.00: Mladost – Čukarički

Nedelja:

13.00: Zemun – Napredak

16.00: Mačva – Voždovac

16.00: Rad – Spartak

19.00: Partizan – Vojvodina

 

0
0

5 Komentara

  1. Bolje da smo 30 bodova iza nego da ovako igramo.milojevic od kada je dosao svakim danom sve gore,pa se onda uprava pita gde su navijaci

    0
    0
    Odgovori
    • „Viu“ slažem se s tobom! Ako se sećaš, još od januara meseca i priprema u Turskoj i na Kipru, posredstvonm „Zvezda TV“ na Jutjub kanalu, smo gledali pripremne utakmice Zvezde. U kvalitetu igre ne vidim nikakvu razliku, između januara i sada novembra! I tada, na početku priprema, se igralo isto ovako, sa telefonskim centaršutevima štopera na isturenog napadača, bez brze tranzicije, bez pozitivne agresivnosti, bez presinga! Jedini pomak u taktici je taj kad Zvezda igra protiv jačih ekipa, tada Milojevi još doda i jedan zglobni autobus ispred svog gola!Brat

      0
      0
      Odgovori
  2. Video sam da su u loži sedeli D.Džajić, S.Mijajlović i Z.Terzić! Trebalo bi ih pitati dali su bili zadovoljni igrom Zvezde a posebno zvezdinog srednjeg reda?! Da li oni misle da je Zvezda pokazala dovoljno pred Liverpul?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter