0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

UBIJEN GRK U ALBANIJI: A onda se na stadionu u Tirani pojavio šokantan transparent – ‘Jedno đubre manje’! (FOTO)

Objavljeno: 30.10.18 u 19:05

Navijači Partizanija iz Tirane izazvali su gnev Grka zbog transparenta na utakmici albanskog šampionata.

Partizani je ugostio Skenderbeg, ali je fudbal i rezultat pao potpuno u drugi plan nakon transparenta koji su istakli navijači domaćeg tima.

Naime, pre nekoliko dana u jednom albanskom selu ubijen je Grk Konstantinos Kasifas i to od strane albanske policije.

To je izazvalo reakciju navijača kluba iz Tirane da na utakmici iskažu šta misle o tome.

– Mrtav Grk, jedno đubre manje!

Ubrzo se oglasio sportski direktor FK Partizani, Olsi Rama, inače brat premijera Albanije, Edija Rame.

– Čim se baner pojavio na tom delu tribina, odmah smo reagovali, pozvao sam istog momenta našeg portparola da ode dole i naredi da ga uklone. Bio je istaknut vrlo kratko, ali je i to dovoljno da nas alarmira i za ubuduće. Naš cilj, naš posao je samo fudbal i ništa više van toga – rekao je Rama u izjavi grčkim medijima.

– Nažalost, stadion nije pokriven sigurnosnim kamerama da bismo mogli da lociramo izgrednike. Tražili smo ih, ispitivali brojne navijače. Naši ultrasi su nam rekli da oni nemaju nikakve veze sa tim transparentom. Taj koji ima nam je napravio problem, ali smatramo da je to samo izdvojen slučaj, ne i stav većine. Takvi nacionalisti i ekstremi nemaju mesta na našem stadionu. Mi sa time nemamo veze i ne želimo takve individue na našim tribinama. Oni ne predstavljaju nas i to kažemo jasno i glasno. U saradnji sa vlastima, ako postoji način da nađemo odgovorne za pisanje transparenta, pronaći ćemo ih – poručio je Rama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter