2
Domaći fudbal

Lorenzo Ebecilio 29.7.1018. Jul 29. 2018. Beograd, Srbija, Crvena Zvezda - Radnicki Nis, Super liga Srbije (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

TONČEV NAJAVLJUJE: Napadamo titulu ove sezone, možemo da preteknemo Zvezdu!

Objavljeno: 30.10.18 u 12:02

Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog iz Niša, istakao je da njegov tim namerava da se bori za titulu ove sezone.

U izjavi za Informer Tončev je istakao da Radnički želi da prekine dominaciju „večitih“, a njegov tim se posle 13 odigranih mečeva nalazi devet bodova iza Zvezde na drugom mestu, uz dva boda više od Partizana.

Sto posto idemo na titulu! Hoćemo da budemo prvaci, ne samo u nekim narednim sezonama već i ove. Kada se podele bodovi, zaostajemo samo pet poena za Zvezdom. Imamo još dva duela sa njima, i ako dobijemo oba duela, mi smo prvi. Radnički će biti ozbiljan pretendent na sve domaće trofeje. U svim mečevima igramo na pobedu, rekao je Tončev.

On se potom osvrnuo i na to što su mediji širom zemlje pobedu Zvezde ispraitli natpisima da je tim iz „Ljutice Bogdana“ sad na +11 u odnosu na Partizan, iako se između njih nalazi tim Radničkog:

Mnogo me iznerviralo pisanje jučerašnje štampe da je Zvezda na plus 11… Nije Zvezda na plus 11, već na plus devet. Drugi je Radnički. Zbog čega je Partizan merilo Zvezdinog uspeha? Zašto je mišljenje da Partizan mora da bude drugi. Tako je u poslednjih 30 godina, sve se vrti oko Zvezde i Partizana. Ako je Zvezda na plus 11, da li to znači da smo mi statisti? Mi igramo protiv svakog da osvojimo titulu, istakao je on.

Potom je najavio napad na grupnu fazu Lige Evrope ili Lige šampiona:

Na evropskim mečevima imali smo 14.000 prodatih ulaznica. To nemaju ni Zvezda ni Partizan, naglašavam – prodatih ulaznica! To nam je dalo motiv, ne samo da igramo Evropu i da budemo puki učesnici. Naš cilj je da uđemo u neku od grupnih faza. Jeste teško, zvuči možda i nerealno, ali težimo tome, dodao je Tončev, nakon čega je rekao da ima osećaj da mnogi pokušavaju da uspeh Radničkog omalovaže.

– Mnogi pokušavaju da naš uspeh omalovaže, te imamo pomoć ovog, pomoć onog… Partizan se žalio da je bio penal, da je oštećen… Mogli smo i mi da se žalimo da je bio čist crveni karton za igrača Partizana. Ko zna kakav bi tok utakmice bio dalje. Ali mi ne želimo da komentarišemo sudijske odluke. Ne želim da govorim krupne reči i da kažem da li smo jači od Partizana ili ne. Tabela je merilo toga, a mi smo trenutno ispred Partizana. Ako nas oni prestignu, jači su, ali trenutno smo mi bolji na tabeli.

Pravi put za srpski fudbal je, prema njemu, jačanje fudbalskih centara van Beograda:

– U niškoj regiji živi više od milion ljudi. Imamo talente ovde. Ne može da se igra fudbal u Srbiji bez moćnih klubova van Beograda. Moramo da imamo jake sportske centre. Kad se dete rodi u Srbiji, navija ili za Zvezdu ili za Partizan. Pitam moje Nišlije za koga navijaju, oni kažu za Zvezdu ili Partizan. A ja ih pitam šta su to dobili od njih? Da li su im oni nešto poklonili?, zapitao se na kraju Tončev.

0
0

2 Komentara

  1. Samo bod protiv rada i još nekoliko sličnih neće nas dovesti do titule! Mora ozbiljno da se radi. I nema nameštanja kao protiv patlidžana

    0
    0
    Odgovori
  2. Ono kada se nekoliko sezona namesta u tvoju korist, dosude ti 30 penala za sezonu i sada postanes toliko ambiciozan da napadas titulu. Hahaah pa ovo samo kod nas ima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter