Crvena zvezda u sredu od 18.30 na stadionu ‘Rajko Mitić’ dočekuje Bačku u poslednjem meču 14. kola Superlige Srbije.

Igranje na tri fronta polako uzima svoj danak, na našem najvećem stadionu se sve više priča o povredama igrača. Taman što su se oporavili Marko Marin i Milan Rodić, kako je HotSport već pisao, povredio se Ričmond Boaći.


– Dobro je da je Marko Marin sanirao povredu i trenira u punom ritmu kao i Milan Rodić. Ričmond Boaći i dalje ima problem i na njega nećemo moći da računamo u narednim utakmica, dok Srđan Babić ima manjih zdravstvenih problema. Nekoliko momaka igra u kontinuitetu, pa ćemo možda nekome od njih dati predah. I Branko Jovičić je bio u grupi povređenih, videćemo i koliko ćemo sa njim rizikovati. Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug za sada i zajedno pravimo strategiju oko igrača na koje možemo da računamo. Moja filozofija je da je njihovo zdravlje uvek na prvom mestu – počeo je priču sa povredama Vladan Milojević.

Bilo je reči i o Brazilcu Kafuu, velikom pojačanju crveno-belih koje nije pokazalo sav svoj potencijal od dolaska iz Francuske.

Savić je bio povređen, odigrao je u Šapcu korektno, može bolje, ali je posle dužeg perioda proveo je svih 90 minuta na terenu. Kafu radi dobro, iako ne volim o pojedincima, na primer Nemanja Milić je pravi profesionalac, strpljivo čeka priliku i verujem da će biti prostora i za njega.

Duel sa Bačkom je šef stručnog štaba Crvene zvezde okarakterisao kao težak.

– Bačka je dobra ekipa, što je pokazala željom da se nadmeće i kod kuće i u gostima, želi da igra. Ima svoju filozofiju, koja je i pečat trenera Dejana Čelara. Ne bih preterao ako bih rekao da bi Bačka mogla da ima i neki bod više, odnosno da bude bolje plasirana na tabeli. Očekuje nas jedna teška utakmica i pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže moju ekipu.

Raspored je zgusnut, sledi revanš sa Liverpulom, a sa druge strane su tu i tri utakmice u domaćem prvenstvu.

– Teško je, ali sa druge strane to je naš posao. Navikli smo na to. Dobro je što imamo iskustvo od prošle sezone iz velikih utakmica kada smo imali slične situacije. Sa napornim ritmom i zgusnutim rasporedom moramo da se nosimo, jednostavno, ukalupljeni smo i guramo dalje”, dodao je šef stručnog štaba Crvene zvezde – zaključio je Milojević.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu u Srbiji – HOTSPORT