3
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Macva v Crvena Zvezda Sabac, 28.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VUJADIN SAVIĆ: Presrećan sam zbog povratka

Objavljeno: 29.10.18 u 14:52

Zvezdin štoper istakao je koliko su mu nedostajale utakmice tokom više od tri nedelje pauze.

Zvezdaše je, pored pobede u Šapcu, posebno obradovalo to što se u tim posle povrede vratio kapiten Vujadin Savić.

– Jako mi je drago što sam se vratio u takmičarski ritam. Od utakmice u Parizu nisam igrao i ta odvojenost od terena je nešto najgore za svakog fudbalera. Bilo mi je teško da gledam saigrače kako treniraju i igraju, a da ne mogu da im pomognem. Sve vreme sam bio na terapijama ili odvojeno trčao. Presrećan sam što sam igrao u Šapcu, što smo trijumfovali i nastavili pobednički niz – rekao je Savić.

Povreda je prošlost za Zvezdinog kapitena i potpuno spremno dočekuje veliki broj utakmica u narednom periodu.

– Malo sam se pribojavao pre utakmice sa Mačvom da li ću imati snage za svih 90 minuta, ali sam se odlično osećao na terenu i mislim da sam dobro odigrao. Spreman sam i za utakmicu u sredu, za vikend i, naravno, za Ligu šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića odvojili su se na prvom mestu na tabeli sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

– Kod nas opuštanje nije moguće, to nam trener Vladan Milojević nikada ne dozvoljava. Ni mi nismo takvi, dok ne završimo posao do kraja potpuno smo fokusirani. Ima još mnogo da se igra do kraja šampionata, bodovi se dele i dug je put do titule. Svi se sećamo prošle sezone kada smo i matematički obezbedili titulu da nam šef nije dozvolio da se opustimo, nastavili smo sa maksimalno ozbiljnim radom i verujem da je to jedini pravi pristup.

Već naredne nedelje Zvezdu očekuje novi susret u Ligi šampiona i duel sa Liverpulom, 6. novembra, na stadionu „Rajko Mitić“

– Navijači mogu da očekuju sve ono na šta su navikli kada igramo evropske utakmice na domaćem terenu, da ćemo se boriti kao nikada do sada. Prethodne utakmice u Ligi šampiona su nam bile velika škola i sigurno nam porazi nisu lako pali. S druge strane svi smo videli da je Real Madrid izgubio sa 5:1 od Barselone, da Pari Sen Žermen dobija skoru svaku utakmicu sa pet ili šest postignutih golova. Ja sam odrastao u Zvezdi, znam šta znači kada u ovom klubu odigrate nerešeno, a o porazu da ni ne pričamo. Mi smo posle utakmice u Liverpul, i pored poraza, dobili povratnu reakciju od naših navijača da su oni zadovoljni što smo se borili i što smo pokušavali da budemo ravnopravni protivnik na terenu. To nama neopisivo mnogo znači i drago nam je što u svakom trenutku imamo njihovu iskrenu i bezuslovnu podršku, iako naravno posle poraza ne možemo da budemo zadovoljni. Iz utakmice u utakmicu pokušavamo da vratimo našim navijačima sve što rade za nas – poručio je Savić.

0
0

3 Komentara

  1. Vujadin Savić je veliki Zvezdaš i sin jednog od najomiljenijih i najboljih fubalera Zvezde – legendarnog Dušana, ali to mu ne može biti garancija i preporuka da bude igrač Zvezde! Nije on džaba tavorio godinama u Moldaviji, čija je liga na 171. mestu po FIFA standardima! Utakmica PSŽ-Zvezda 6:1, je razbila sve iluzije i postavila stvari na svoje mesto! Zar ova utakmica kao i ona protiv Liverpula 0:4, nisu bile dovoljan razlog, da čelnici Zvezde naprave otklon u glavama i odstrane iz tima, najgore pojedince one koji ne ispunjavaju standarde za igranje u Evropi, kao Stojkovića, Savića, Srnića, Čaušića, Bena, Boaćija, Ebesilia i Kafua! Da li bi npr. vlasnik Lacia, Klaudio Lotito, da je ovakav debakl doživio Lacio, zadržao ovakve igrače i ponovo ih postavio za nosioce igre! Ovo je dokaz da Zvezdu vode ljudi nedorasli svojim funkcijama – pravi diletanti!

    0
    0
    Odgovori
    • Zbog cega ti je Lacio nekalav parametar u odnosu na Zvezdu kad je i taj klub mnogo bogatiji od Zvezde neznam zar ti stvarno mislis da Terzic .Mrkela.Milojevic ne znaju koji su to igraci za Zvezdu… za dobre igrace trebaju dobre pare za dobre igrace treba i dobra liga zar ti mislis da ce neki dobar igrac doci igrati nekakvu Srpsku ligu na nekim livadama po Srbiji nece druze..Zvezdu sada porediti sa nekim klubovima iz Evrope koji godinama igraju evropska takmicenja potpuno je pogresno ulazak u ligu sampiona je ogroman uspjeh Zvezde ako Zvezda bude igrala redovno ligu sampioma u narednom periodu tek tada ce Zvezda pruziti nekakve rezultate u tom takmicenje do tada molimo boga da sto manje golova primamo po utakmici ida sto vise para zaradimo da povracamo te dugove pa ce mo onda mozda moci kupiti igrace onakve kakve i ti smatras da su za Zvezdu..

      0
      0
      Odgovori
      • Druže Pinokio, prema onom što si ti rekao onda Zvezda i ne mora da igra u Evropi! Ne znam da li ti gledaš preko kanala SK i ArenaSport, ove vrhunske evropske klubove? Da li si primetio da je najveća razlika između njih i nas, u tome što su oni fantastično fizički pripremljeni! Dok oni trče kao trkači na kratkim stazama, dotle naši igrači praktikuju disciplinu brzog hodanja! Da li za to trebaju skupa pojačanja ili vrhunske fizičke pripreme?! Dok naš predstavnik u LŠ primenjuje taktiku „parkiranog autobusa u svom šesnaestercu“, bez želje za napadom, dotle treneri evropskih klubova primenjuju taktiku brze tranzicije, brze i agresivne igre, sa puno tempa i presinga! Za sve naše trenere iz SLS, brza igra, sa brzom tranzicijom, sa puno tempa i agresije i presinga, je misaona imenica!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter